Overslaan en naar de inhoud gaan

Flitsende EK-start voor jonge Oranjeleeuwinnen

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 19:22

De Nederlandse voetbalvrouwen onder de 19 jaar zijn het Europees Kampioenschap in Schotland goed begonnen. Noorwegen werd met 5-0 geklopt.

In het Firhill Stadium in Glasgow had het team van coach Jessica Torny geen kind aan de Noorse vrouwen. Bij rust stond Oranje al met 4-0 voor.

Goal van Romee
Voor de Oranjevrouwen scoorden Joelle Smits (tweemaal), Jonna van de Velde en de voor PSV spelende Romee Leuchter uit Schinveld voor rust. Kirsten van de Westeringh bepaalde halverwege de tweede helft de eindstand op 5-0.

Janou en Lynn
De uit Herten afkomstige Janou Levels speelde de hele wedstrijd. Lynn Wilms uit Tegelen werd in de tweede helft gewisseld. Vrijdag speelt Nederland in het Saint Mirren Park in Paisley tegen Frankrijk. In hetzelfde stadion spelen de voetbalvrouwen maandag tegen gastland Schotland.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen