Overslaan en naar de inhoud gaan

Flinke vertraging op A2 door brandende truck

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 6:47

De A2 ter hoogte van Weert is maandagochtend in zuidelijke richting dicht.

Een vrachtwagenoplegger met papier heeft rond 06:30 uur vlam gevat. Volgens WeertdeGekste.nl wist de chauffeur zijn combinatie op tijd te stoppen en de trekker te ontkoppelen. De trucker is niet gewond geraakt.

Dicht
Het verkeer ter hoogte van de afrit Nederweert loopt vertraging van meer dan een uur op. Aan de andere kant is er sprake van een kijkersfile. ANWB adviseert weggebruikers richting Maastricht om te rijden via de A67 en A73.

Video: WeertdeGekste.nl

Duurt nog wel even
Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is het lastig om het papier te blussen. "Het vuur laait steeds weer op", zegt hij. Er worden momenteel containers met water vervoerd naar de plek van de brand, om het papier daarin te dompelen. Het bergen van het voertuig zal ook nog even tijd in beslag nemen. "De wielen zijn verbrand, dus dat moet misschien wel met een hoogwerker."

Bekijk hier de actuele stand van zaken op de Limburgse wegen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV