Overslaan en naar de inhoud gaan

Flinke uitbreiding medewerkers bron- en contactonderzoek

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 16:19

De GGD Limburg Noord gaat het team dat bron- en contactonderzoek doet bijna verdubbelen. Dat is nodig vanwege het steeds sterker oplopend aantal besmettingen.

Momenteel werken er 70 mensen. Dat moet binnen enkele weken zijn uitgebreid tot 120.

Hard nodig
Volgens teamleider infectieziektebestrijding Jaap Wijnands van de GGD Limburg Noord is de uitbreiding noodzakelijk: 'We zien het aantal besmettingen steeds verder oplopen, dus is er meer werk aan de winkel. Daarbij hopen we met het uitbreiden van de capaciteit als GGD op termijn weer zelf het hele bron- en contactonderzoek te kunnen doen.'

Werkverlichting
Een maand geleden schakelde de GGD Limburg Noord over op de zogeheten risicogestuurde werkwijze. Dat hield in dat besmette personen hun familie, vrienden en bekenden zelf moesten inlichten. De medewerkers van de gezondheidsdienst hoefden dan alleen nog maar af en toe te informeren of de mensen dat ook gedaan hadden.

Regie
Volgens Wijnands werkt die aanpak goed, maar is het toch beter als de GGD de touwtjes weer zelf in handen krijgt. "Een maand geleden hadden we 60 besmettingen per dag. Nu is dat gestegen tot meer dan 200. In een optimale situatie kunnen onze medewerkers straks weer het hele onderzoek uitvoeren," zo zegt hij. Dat kan volgens hem alleen als het aantal besmettingen dan ook voldoende is teruggedrongen. Hij drukt daarom mensen opnieuw op het hart om zich aan de coronamaatregelen te houden.

Werving
Het callcenter van het bron- en contactonderzoek in Noord- en Midden-Limburg zit in de Innovatoren in Venlo. Het team wordt aangestuurd door vervoersbedrijf Munckhof uit Horst. De vervoerder heeft eerder veel medewerkers van het eigen bedrijf in het team ondergebracht omdat hun werk bij Munckhof was weggevallen. Nu wordt er buiten de deur gezocht naar personeel. Directeur Tom Roefs denkt eind november de gewenste aanvulling te hebben. "We zijn al begonnen met de werving, maar natuurlijk worden de mensen even getraind voordat ze echt aan de slag kunnen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen