Overslaan en naar de inhoud gaan

Flinke toename aantal megastallen in Limburg

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 10:57

Het aantal megastallen in Limburg is in zeven jaar tijd met bijna zestig procent gestegen, blijkt uit cijfers van de universiteit van Wageningen die door Wakker Dier zijn geanalyseerd..

Limburg telde in 2017 97 megastallen tegenover 62 in 2010.

Legkippen
Onze provincie heeft voornamelijk stallen met legkippen (40). Geen enkele andere provincie heeft zo veel stallen met legkippen als Limburg, alleen Flevoland en Groningen komen in de buurt.

Landelijk beeld
Landelijk is het aantal megastallen is in zeven jaar tijd met ruim driekwart gestegen. Van 456 in 2010 naar 801 in 2017. Noord-Brabant is nog steeds de provincie met de meeste megastallen (211).

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen