Overslaan en naar de inhoud gaan

Flinke stortbuien: modderstroom in Berg en Terblijt

Geplaatst opmaandag 21 mei 2018 - 20:14

De stevige plensbuien van maandagavond hebben voor overlast gezorgd in Berg en Terblijt.

In de Lindenstraat is een modderstroom ontstaan. Volgens buurtbewoners kwam de smurrie uit een weiland achter een van de woningen.

Blubber
Een aantal straten is overspoeld door de modderstroom. Bij sommige woningen is de blubber naar binnen gelopen. De modder wordt met graafmachines en tractoren opgeruimd.

Lees ook: Springbak voor paarden spoelt weg: 'duizenden euro's schade'

Video: Marcel Delamboy

Stortbuien
Maandagavond viel een flinke stortbui. Die ging gepaard met onweer. En dat zorgde voor overlast op sommige plekken in Limburg. De brandweer kreeg ook vanuit Cadier en Keer en Bemelen meldingen van wateroverlast. In Bemelen werd Gasthuis afgesloten. In Bunde liep ook een straat vol met water. De brandweer werd in Sittard te hulp geroepen wegens wateroverlast in op de Markt.

Meldingen
Ondanks de hevige regenval valt het aantal meldingen volgens een woordvoerder van de brandweer mee. "We hebben zo'n vijf of zes meldingen gekregen", zegt hij.

Lees ook: Donder en bliksem: onweersbuien trekken over Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen