Overslaan en naar de inhoud gaan

Flinke stortbuien: modderstroom in Berg en Terblijt

Geplaatst opmaandag 21 mei 2018 - 20:14

De stevige plensbuien van maandagavond hebben voor overlast gezorgd in Berg en Terblijt.

In de Lindenstraat is een modderstroom ontstaan. Volgens buurtbewoners kwam de smurrie uit een weiland achter een van de woningen.

Blubber
Een aantal straten is overspoeld door de modderstroom. Bij sommige woningen is de blubber naar binnen gelopen. De modder wordt met graafmachines en tractoren opgeruimd.

Lees ook: Springbak voor paarden spoelt weg: 'duizenden euro's schade'

Video: Marcel Delamboy

Stortbuien
Maandagavond viel een flinke stortbui. Die ging gepaard met onweer. En dat zorgde voor overlast op sommige plekken in Limburg. De brandweer kreeg ook vanuit Cadier en Keer en Bemelen meldingen van wateroverlast. In Bemelen werd Gasthuis afgesloten. In Bunde liep ook een straat vol met water. De brandweer werd in Sittard te hulp geroepen wegens wateroverlast in op de Markt.

Meldingen
Ondanks de hevige regenval valt het aantal meldingen volgens een woordvoerder van de brandweer mee. "We hebben zo'n vijf of zes meldingen gekregen", zegt hij.

Lees ook: Donder en bliksem: onweersbuien trekken over Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen