Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Flinke schadevergoeding voor gechanteerde lesbienne

Geplaatst opvrijdag 13 oktober 2017 - 11:55

Een lesbische vrouw uit Cuijk die maandenlang door een man uit Landgraaf werd bedrogen en gechanteerd met naaktfoto's en -video's, krijgt ruim 40.000 euro schadevergoeding.

Dat heeft de rechtbank in Maastricht besloten. Ze acht bewezen dat Peter K. uit Landgraaf achter het nepprofiel 'Cindy Klaassen' zit en op een 'walgelijke' manier misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen van de Cuijkse vrouw. Dat meldt de Gelderlander.

Naaktfoto's
In november 2015 kwam het 49-jarige slachtoffer in contact met Cindy Klaassen via een Facebookgroep voor lesbische vrouwen. Met die valse identiteit bouwde hij een vertrouwensband met de Cuijkse vrouw op en verleidde haar tot het delen van naaktfoto's en -video's.

Toen een ontmoeting tussen de twee uit bleef omdat Cindy Klaassen steeds met een smoes afzegde, vermoedde de vrouw dat ze bedrogen werd.

Aangifte
De Cuijkse vrouw deed aangifte tegen de bedrieger, maar dit bleek niet eenvoudig. Uiteindelijk wist de vrouw zelf de identiteit van de man te achterhalen. Via civiele rechtszaken verzamelde ze vervolgens voldoende bewijs van het bedrog van de man.

Lees ook: Limburger chanteerde lesbische vrouwen met naaktfoto's

K. ontkende in de rechtbank dat hij iets met de zaak te maken had. Hij vertelde dat hij zijn laptop en mobiele telefoon had uitgeleend aan een achterbuurman. De rechter vond zijn verhaal echter ongeloofwaardig.

Oplichting
De rechter vond dat K. de vrouw had misleid en opgelicht. Ook heeft hij inbreuk gemaakt op het portretrecht van de vrouw door haar foto's en filmpjes door te sturen naar anderen. Doet hij dit nogmaals dan komt hem dat duur te staan: 1.000 euro per keer en 1.000 euro voor iedere dag dat dit voortduurt, met een maximum van 100.000 euro.

Smartengeld
De Cuijkse vrouw krijgt een schadevergoeding van 41.380 euro toegewezen, waarvan 5.000 euro smarteengeld. Het overige deel van de vergoeding is een compensatie voor gemaakte kosten.

De vrouw is volgens de krant tevreden met de uitspraak.

Slachtoffers
De man zou in totaal zeker 25 lesbische vrouwen hebben bedrogen en tenminste 10 gechanteerd via Facebook. Een Limburgse vrouw deed ook aangifte tegen de man voor smaad en laster. Hij zou haar foto's hebben gebruikt om het nepprofiel Cindy Klaassen een gezicht te geven.

L1 zendt komend weekend een documentaire uit over het leven in de gevangenis in Sittard. Bekijk hier een voorproefje.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen