Overslaan en naar de inhoud gaan

Flinke schade door plofkraak vlak over de grens

Geplaatst opvrijdag 29 november 2019 - 10:41

In het Duitse Waldfeucht, vlak over de grens bij Maria-Hoop, is vrijdagochtend vroeg een geldautomaat opgeblazen. De Duitse politie verwacht dat de daders naar Limburg zijn gevlucht.

Vlak voor 4:00 uur werden de brandweer en de politie gealarmeerd voor de plofkraak. Buurtbewoners waren even daarvoor opgeschrikt door een harde knal.

Flinke schade
De schade aan het bankgebouw is aanzienlijk. Op de plaats waar de pinautomaat zat, zit een groot gat in de muur. Ook kwam een deel van het plafond naar beneden. Voor het gebouw werd een aantal spullen gevonden die vermoedelijk door de daders is achtergelaten.

Het is nog niet duidelijk of er bij de plofkraak geld is buitgemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen