Overslaan en naar de inhoud gaan

Flinke schade bij boerderijbrand in Vaals

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 12:22

In een boerderij in Vaals is woensdagmiddag brand uitgebroken.

De brandweer werd rond 11:30 uur gealarmeerd over de brand aan de Eschberg. Voor het bluswerk zijn voertuigen van diverse kazernes ingezet.

Bewoners in veiligheid
"Het is echt een schok", reageert Brigit Bertram, eigenaresse van het pand. Op het moment van het uitbreken van de brand, was ze in de keuken. "Ik had niet in de gaten dat er brand was. "Een paar toeristen uit Holland belden bij mijn huis aan. 'Brand, brand' schreeuwden ze toen ik de voordeur opendeed." De bewoners van de afgelegen boerderij konden in veiligheid worden gebracht.

Zonnepanelen
Het dak van de woonboerderij is in brand gevlogen. "We hebben sinds een maand een nieuw dak met zonnepanelen, maar we weten niet of dat de oorzaak van de brand is", zegt Bertram. "Dat moeten we even afwachten."

Bij de bestrijding van de brand worden de brandweerlieden uit Vaals bijgestaan door collega's uit Mechelen en Simpelveld, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

Aanzienlijke schade
Iets voor 14:00 was de brand onder controle. De schade is aanzienlijk, meldt de brandweer via Twitter.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen