Overslaan en naar de inhoud gaan

Flinke rookpluim door brand bij afvalverwerker

Geplaatst opdinsdag 2 juli 2019 - 13:49

De brandweer is dinsdagmiddag met spoed naar Blerick gereden om daar een brand bij een afvalverwerker te blussen. Door de brand ontstonden er flinke rookwolken.

Op het terrein van een bedrijf aan de Ampèrestraat was een berg afval en een kraan in brand gevlogen.

Extra water
De brandweer ging met meerdere voertuigen ter plaatse. Dit omdat er extra water nodig was om het vuur te bestrijden. Rond 14:55 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer is wel nog enige tijd bezig met nablussen.

Ramen en deuren
Omdat er zoveel rook vrijkwam bij de brand adviseerde de brandweer om ramen en deuren gesloten te houden. Uit metingen is gebleken dat er geen gevaarlijke stoffen vrij zijn gekomen bij de afvalbrand. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen