Overslaan en naar de inhoud gaan

Flinke rookpluim bij grote brand ENCI Maastricht

Geplaatst opzondag 3 februari 2019 - 18:14

De brandweer is zondag uitgerukt voor een grote brand bij de ENCI in Maastricht.

Rond 18:00 uur werd er alarm geslagen vanaf de Lage Kanaaldijk.

Rookpluim
De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Er wordt ook een hoogwerker ingezet. Volgens de brandweer heeft een loods met bouwmaterialen op het terrein van de cementfabriek vlam gevat. Bij de flinke brand komt veel rook vrij. De rookpluim is in de wijde omtrek te zien.

De hulpdiensten adviseren om uit de rook te blijven en uit voorzorg ramen en deuren te sluiten. Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij de felle brand.

Maaswater
Om de vlammen te bestrijden is de Lage Kanaaldijk een tijdje afgesloten geweest voor verkeer. Dit omdat er water uit de Maas werd gepompt en er brandslangen op het wegdek lagen. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

Oorzaak onbekend
De oorzaak van de brand is vooralsnog onduidelijk. Er zijn geen gewonden gevallen.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen