Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Flinke rookpluim bij grote brand ENCI Maastricht

Geplaatst opzondag 3 februari 2019 - 18:14

De brandweer is zondag uitgerukt voor een grote brand bij de ENCI in Maastricht.

Rond 18:00 uur werd er alarm geslagen vanaf de Lage Kanaaldijk.

Rookpluim
De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Er wordt ook een hoogwerker ingezet. Volgens de brandweer heeft een loods met bouwmaterialen op het terrein van de cementfabriek vlam gevat. Bij de flinke brand komt veel rook vrij. De rookpluim is in de wijde omtrek te zien.

De hulpdiensten adviseren om uit de rook te blijven en uit voorzorg ramen en deuren te sluiten. Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij de felle brand.

Maaswater
Om de vlammen te bestrijden is de Lage Kanaaldijk een tijdje afgesloten geweest voor verkeer. Dit omdat er water uit de Maas werd gepompt en er brandslangen op het wegdek lagen. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

Oorzaak onbekend
De oorzaak van de brand is vooralsnog onduidelijk. Er zijn geen gewonden gevallen.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen