Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Flinke rookontwikkeling in sportcentrum: pand ontruimd

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 18:21

In Sportcentrum Laco in Nederweert heeft zaterdagavond een brand gewoed. Het pand werd ontruimd.

De brandweer werd iets na 18:00 uur opgeroepen om naar het pand aan de Winnerstraat te gaan.

Ontruimd
Vermoedelijk is de brand in de stroomverdeelkast uitgebroken. Die is volgens een woordvoerder van de brandweer volledig uitgebrand. In de machinekamer van het zwembad ontstond door de brand een flinke rookontwikkeling. Op het moment van het uitbreken van het vuur waren zo'n 70 mensen in het sportcentrum. Die konden door de bedrijfshulpverlening op tijd in veiligheid worden gebracht.

Veel rook
De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rookontwikkeling. Een uur na de alarmering kon de brandweer het sein brand meester geven. Wel waren de brandweermensen nog een tijd bezig met het ventileren van het zwembad dat vol rook stond.

Het zwembad en de kleedlokalen hebben door de brand veel rookschade opgelopen. De andere gedeeltes van het sportcentrum bleven gespaard van de brand en rook.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen