Overslaan en naar de inhoud gaan

Flinke rookontwikkeling bij brand in appartement

Geplaatst opmaandag 19 april 2021 - 6:41

In een appartement in Venlo heeft in de nacht van zondag op maandag een brand gewoed. Omwonenden werden vanwege de flinke rookontwikkeling geëvacueerd.

De brand ontstond rond 4:30 uur in een woning op de derde verdieping van een appartementencomplex aan de Mozartstraat in Venlo.

Veel rook
Bij de brand kwam veel rook vrij dat zich via het trappenhuis een weg naar buiten probeerde te banen. De brandweer maakte gaten in de ramen van het trappenhuis om de rook met behulp van een ventilator weg te kunnen blazen. Omwonenden konden daardoor veiliger geëvacueerd worden.

Enkele personen hadden tijdens de evacuatie rook ingeademd. Zij werden ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht.

Onder controle
De brandweer had het vuur snel onder controle: rond 5:00 uur kon het sein brand meester gegeven worden. De brand bleef beperkt tot één woning. Het is nog niet bekend waardoor de brand ontstaan is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen