Overslaan en naar de inhoud gaan

Flinke daling Limburgse mbo-leerlingen

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 8:18

Het aantal Limburgse mbo-leerlingen is sterk gedaald. In het schooljaar 2016-2017 was dit ruim veertien procent lager dan tien jaar eerder.

In heel Nederland was de daling met 2,7 procent minder sterk. Dit meldt Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van een maatwerkopdracht voor de provincie Limburg.

Volgens het CBS laat de Limburgse bevolking tegelijkertijd een krimp zien. Met name onder jongeren tot 20 jaar was de krimp sterker dan in de rest van Nederland.

28.000
Ruim 28.000 mbo-leerlingen woonden er in Limburg in 2016. Dit is 5,8 procent van alle mbo’ers in Nederland. Deze groep nam in tien jaar tijd met 4.800 leerlingen, zo’n veertien procent af. In Zuid-Limburg liep het aantal het sterkst terug: met ruim twintig procent. In Noord- en Midden-Limburg bleef de afname beperkt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen