Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Flinke daling Limburgse mbo-leerlingen

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 8:18

Het aantal Limburgse mbo-leerlingen is sterk gedaald. In het schooljaar 2016-2017 was dit ruim veertien procent lager dan tien jaar eerder.

In heel Nederland was de daling met 2,7 procent minder sterk. Dit meldt Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van een maatwerkopdracht voor de provincie Limburg.

Volgens het CBS laat de Limburgse bevolking tegelijkertijd een krimp zien. Met name onder jongeren tot 20 jaar was de krimp sterker dan in de rest van Nederland.

28.000
Ruim 28.000 mbo-leerlingen woonden er in Limburg in 2016. Dit is 5,8 procent van alle mbo’ers in Nederland. Deze groep nam in tien jaar tijd met 4.800 leerlingen, zo’n veertien procent af. In Zuid-Limburg liep het aantal het sterkst terug: met ruim twintig procent. In Noord- en Midden-Limburg bleef de afname beperkt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen