Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Flinke boete voor achterlaten hond in auto met warm weer

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 14:56

Vanwege het warme weer waarschuwt de Limburgse dierenpolitie hondenbezitters hun viervoeter niet in de auto achter te laten.

Honden raken snel oververhit, waardoor de kans dat een hond overlijd groot is, zegt de politie.

Zomerweer
De komende dagen loopt de temperatuur naar verwachting op tot ver boven de 20 graden. Als het buiten 24 graden is, is het in een geparkeerde auto na een half uur al 43 graden.

"Wanneer de lichaamstemperatuur van een hond 42 graden is, kan het bloed niet meer goed worden rondgepompt omdat dit stroperig wordt. Op deze manier kan een hond overlijden", stelt de politie

Neem de hond niet mee
Als een hond oververhit is, gaat hij hard hijgen, kwijlen en braken. Hij ziet er uitgeput uit en heeft dringend verkoeling en water nodig. Een autoraampje op een kier zetten of in de schaduw parkeren heeft weinig tot geen effect.

Flinke boete
Vorig zomer kwamen er bij de politie diverse meldingen binnen van honden die achtergelaten waren in auto's. Als de politie de eigenaar niet bij de auto aantreft, slaan ze een ruitje in om het beestje te redden.

Het achterlaten van een hond in een auto is strafbaar. De politie geeft hier geen waarschuwing voor, maar schrijft direct een boete uit. Het boetebedrag kan oplopen tot in de honderden euro's.

Lees ook: Eerste tropische zomerdag in aantocht

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Deze zomer in top zeven warmste zomers
Tweede zomerse dag van augustus in Limburg
Zeer warme dag met kans op onweersbui
Tropische temperaturen verwacht
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen