Overslaan en naar de inhoud gaan

Flinke boete voor achterlaten hond in auto met warm weer

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 14:56

Vanwege het warme weer waarschuwt de Limburgse dierenpolitie hondenbezitters hun viervoeter niet in de auto achter te laten.

Honden raken snel oververhit, waardoor de kans dat een hond overlijd groot is, zegt de politie.

Zomerweer
De komende dagen loopt de temperatuur naar verwachting op tot ver boven de 20 graden. Als het buiten 24 graden is, is het in een geparkeerde auto na een half uur al 43 graden.

"Wanneer de lichaamstemperatuur van een hond 42 graden is, kan het bloed niet meer goed worden rondgepompt omdat dit stroperig wordt. Op deze manier kan een hond overlijden", stelt de politie

Neem de hond niet mee
Als een hond oververhit is, gaat hij hard hijgen, kwijlen en braken. Hij ziet er uitgeput uit en heeft dringend verkoeling en water nodig. Een autoraampje op een kier zetten of in de schaduw parkeren heeft weinig tot geen effect.

Flinke boete
Vorig zomer kwamen er bij de politie diverse meldingen binnen van honden die achtergelaten waren in auto's. Als de politie de eigenaar niet bij de auto aantreft, slaan ze een ruitje in om het beestje te redden.

Het achterlaten van een hond in een auto is strafbaar. De politie geeft hier geen waarschuwing voor, maar schrijft direct een boete uit. Het boetebedrag kan oplopen tot in de honderden euro's.

Lees ook: Eerste tropische zomerdag in aantocht

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Deze zomer in top zeven warmste zomers
Tweede zomerse dag van augustus in Limburg
Zeer warme dag met kans op onweersbui
Tropische temperaturen verwacht
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen