Overslaan en naar de inhoud gaan

Flinke boete voor achterlaten hond in auto met warm weer

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 14:56

Vanwege het warme weer waarschuwt de Limburgse dierenpolitie hondenbezitters hun viervoeter niet in de auto achter te laten.

Honden raken snel oververhit, waardoor de kans dat een hond overlijd groot is, zegt de politie.

Zomerweer
De komende dagen loopt de temperatuur naar verwachting op tot ver boven de 20 graden. Als het buiten 24 graden is, is het in een geparkeerde auto na een half uur al 43 graden.

"Wanneer de lichaamstemperatuur van een hond 42 graden is, kan het bloed niet meer goed worden rondgepompt omdat dit stroperig wordt. Op deze manier kan een hond overlijden", stelt de politie

Neem de hond niet mee
Als een hond oververhit is, gaat hij hard hijgen, kwijlen en braken. Hij ziet er uitgeput uit en heeft dringend verkoeling en water nodig. Een autoraampje op een kier zetten of in de schaduw parkeren heeft weinig tot geen effect.

Flinke boete
Vorig zomer kwamen er bij de politie diverse meldingen binnen van honden die achtergelaten waren in auto's. Als de politie de eigenaar niet bij de auto aantreft, slaan ze een ruitje in om het beestje te redden.

Het achterlaten van een hond in een auto is strafbaar. De politie geeft hier geen waarschuwing voor, maar schrijft direct een boete uit. Het boetebedrag kan oplopen tot in de honderden euro's.

Lees ook: Eerste tropische zomerdag in aantocht

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Deze zomer in top zeven warmste zomers
Tweede zomerse dag van augustus in Limburg
Zeer warme dag met kans op onweersbui
Tropische temperaturen verwacht
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen