Overslaan en naar de inhoud gaan

Flikken Maastricht wint Gouden Televizier-Ring 2014

Geplaatst opdonderdag 16 oktober 2014 - 22:08

Het programma Flikken Maastricht heeft donderdagavond in Koninklijk Theater Carré de Gouden Televizier-Ring 2014 gewonnen.

De politieserie bleef in de finale de misdaadserie Penoza (KRO) en het programma SynDROOM (RTL4) voor. Flikken Maastricht kreeg bijna de helft van de stemmen. De prijs werd uitgereikt door zangeres Ilse DeLange.

Late uurtjes
De cast van Flikken Maastricht reageerde uitgelaten op de overwinning. Victor Reinier zei na de uitreiking dat hij tot de late uurtjes door zou feesten. Voor Angela Schijf blijft het bij een bescheiden feestje. "Ik moet morgen gewoon weer de kinderen naar school brengen", aldus de actrice.

Veel trouwe fans
Vorig jaar greep Flikken Maastricht nog naast de televisieprijs, toen ging Wie is de Mol er met de ring vandoor. Flikken Maastricht loopt sinds 2007 en op dit moment wordt het 9e seizoen uitgezonden door de avrotros. De serie draait om de rechercheurs Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf). Het programma wordt gemiddeld door ruim twee miljoen mensen bekeken en heeft veel trouwe fans. Op de Flikkendag in september van dit jaar kwamen bijna 100.000 mensen af.

Baantjer
Niet voor de hele cast van Flikken Maastricht is overwinning een unieke ervaring. Victor Reinier en regisseur Martin Schwab wonnen in 1997 al eens met de politieserie Baantjer. Reinier (Vledder) en Schwab (Keizer) moesten de prijs toen delen met Piet Römer (De Cock).

Actief campagne
Flikken Maastricht voerde actief campagne om stemmen binnen te halen. Zo werd een ludiek spotje met Art Rooijakkers opgenomen en riepen Victor Reinier en Angela Schijf televisiekijkers in een reclame op te stemmen.

Chantal Janzen
De Maastrichtse politieserie was niet de enige Limburgse winnaar in Carré; televisiepresentatrice Chantal Janzen uit Tegelen won de Zilveren Televizier-Ster.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tv-wereld in de ban van Televiziergala
Victor Reinier zingt toespraak bij winst Televizier-Ring
Flikken Maastricht facebook
Nieuwe seizoen Flikken Maastricht vanaf 28 augustus op tv
Flikken Maastricht krijgt spin-off in Rotterdam
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen