Overslaan en naar de inhoud gaan

Flikken Maastricht wint Gouden Televizier-Ring 2014

Geplaatst opdonderdag 16 oktober 2014 - 22:08

Het programma Flikken Maastricht heeft donderdagavond in Koninklijk Theater Carré de Gouden Televizier-Ring 2014 gewonnen.

De politieserie bleef in de finale de misdaadserie Penoza (KRO) en het programma SynDROOM (RTL4) voor. Flikken Maastricht kreeg bijna de helft van de stemmen. De prijs werd uitgereikt door zangeres Ilse DeLange.

Late uurtjes
De cast van Flikken Maastricht reageerde uitgelaten op de overwinning. Victor Reinier zei na de uitreiking dat hij tot de late uurtjes door zou feesten. Voor Angela Schijf blijft het bij een bescheiden feestje. "Ik moet morgen gewoon weer de kinderen naar school brengen", aldus de actrice.

Veel trouwe fans
Vorig jaar greep Flikken Maastricht nog naast de televisieprijs, toen ging Wie is de Mol er met de ring vandoor. Flikken Maastricht loopt sinds 2007 en op dit moment wordt het 9e seizoen uitgezonden door de avrotros. De serie draait om de rechercheurs Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf). Het programma wordt gemiddeld door ruim twee miljoen mensen bekeken en heeft veel trouwe fans. Op de Flikkendag in september van dit jaar kwamen bijna 100.000 mensen af.

Baantjer
Niet voor de hele cast van Flikken Maastricht is overwinning een unieke ervaring. Victor Reinier en regisseur Martin Schwab wonnen in 1997 al eens met de politieserie Baantjer. Reinier (Vledder) en Schwab (Keizer) moesten de prijs toen delen met Piet Römer (De Cock).

Actief campagne
Flikken Maastricht voerde actief campagne om stemmen binnen te halen. Zo werd een ludiek spotje met Art Rooijakkers opgenomen en riepen Victor Reinier en Angela Schijf televisiekijkers in een reclame op te stemmen.

Chantal Janzen
De Maastrichtse politieserie was niet de enige Limburgse winnaar in Carré; televisiepresentatrice Chantal Janzen uit Tegelen won de Zilveren Televizier-Ster.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tv-wereld in de ban van Televiziergala
Victor Reinier zingt toespraak bij winst Televizier-Ring
Flikken Maastricht facebook
Nieuwe seizoen Flikken Maastricht vanaf 28 augustus op tv
Flikken Maastricht krijgt spin-off in Rotterdam
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen