Overslaan en naar de inhoud gaan

Flikken Maastricht wint Gouden Televizier-Ring 2014

Geplaatst opdonderdag 16 oktober 2014 - 22:08

Het programma Flikken Maastricht heeft donderdagavond in Koninklijk Theater Carré de Gouden Televizier-Ring 2014 gewonnen.

De politieserie bleef in de finale de misdaadserie Penoza (KRO) en het programma SynDROOM (RTL4) voor. Flikken Maastricht kreeg bijna de helft van de stemmen. De prijs werd uitgereikt door zangeres Ilse DeLange.

Late uurtjes
De cast van Flikken Maastricht reageerde uitgelaten op de overwinning. Victor Reinier zei na de uitreiking dat hij tot de late uurtjes door zou feesten. Voor Angela Schijf blijft het bij een bescheiden feestje. "Ik moet morgen gewoon weer de kinderen naar school brengen", aldus de actrice.

Veel trouwe fans
Vorig jaar greep Flikken Maastricht nog naast de televisieprijs, toen ging Wie is de Mol er met de ring vandoor. Flikken Maastricht loopt sinds 2007 en op dit moment wordt het 9e seizoen uitgezonden door de avrotros. De serie draait om de rechercheurs Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf). Het programma wordt gemiddeld door ruim twee miljoen mensen bekeken en heeft veel trouwe fans. Op de Flikkendag in september van dit jaar kwamen bijna 100.000 mensen af.

Baantjer
Niet voor de hele cast van Flikken Maastricht is overwinning een unieke ervaring. Victor Reinier en regisseur Martin Schwab wonnen in 1997 al eens met de politieserie Baantjer. Reinier (Vledder) en Schwab (Keizer) moesten de prijs toen delen met Piet Römer (De Cock).

Actief campagne
Flikken Maastricht voerde actief campagne om stemmen binnen te halen. Zo werd een ludiek spotje met Art Rooijakkers opgenomen en riepen Victor Reinier en Angela Schijf televisiekijkers in een reclame op te stemmen.

Chantal Janzen
De Maastrichtse politieserie was niet de enige Limburgse winnaar in Carré; televisiepresentatrice Chantal Janzen uit Tegelen won de Zilveren Televizier-Ster.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tv-wereld in de ban van Televiziergala
Victor Reinier zingt toespraak bij winst Televizier-Ring
Flikken Maastricht facebook
Nieuwe seizoen Flikken Maastricht vanaf 28 augustus op tv
Flikken Maastricht krijgt spin-off in Rotterdam
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen