Overslaan en naar de inhoud gaan

Flikken Maastricht wint Gouden Televizier-Ring 2014

Geplaatst opdonderdag 16 oktober 2014 - 22:08

Het programma Flikken Maastricht heeft donderdagavond in Koninklijk Theater Carré de Gouden Televizier-Ring 2014 gewonnen.

De politieserie bleef in de finale de misdaadserie Penoza (KRO) en het programma SynDROOM (RTL4) voor. Flikken Maastricht kreeg bijna de helft van de stemmen. De prijs werd uitgereikt door zangeres Ilse DeLange.

Late uurtjes
De cast van Flikken Maastricht reageerde uitgelaten op de overwinning. Victor Reinier zei na de uitreiking dat hij tot de late uurtjes door zou feesten. Voor Angela Schijf blijft het bij een bescheiden feestje. "Ik moet morgen gewoon weer de kinderen naar school brengen", aldus de actrice.

Veel trouwe fans
Vorig jaar greep Flikken Maastricht nog naast de televisieprijs, toen ging Wie is de Mol er met de ring vandoor. Flikken Maastricht loopt sinds 2007 en op dit moment wordt het 9e seizoen uitgezonden door de avrotros. De serie draait om de rechercheurs Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf). Het programma wordt gemiddeld door ruim twee miljoen mensen bekeken en heeft veel trouwe fans. Op de Flikkendag in september van dit jaar kwamen bijna 100.000 mensen af.

Baantjer
Niet voor de hele cast van Flikken Maastricht is overwinning een unieke ervaring. Victor Reinier en regisseur Martin Schwab wonnen in 1997 al eens met de politieserie Baantjer. Reinier (Vledder) en Schwab (Keizer) moesten de prijs toen delen met Piet Römer (De Cock).

Actief campagne
Flikken Maastricht voerde actief campagne om stemmen binnen te halen. Zo werd een ludiek spotje met Art Rooijakkers opgenomen en riepen Victor Reinier en Angela Schijf televisiekijkers in een reclame op te stemmen.

Chantal Janzen
De Maastrichtse politieserie was niet de enige Limburgse winnaar in Carré; televisiepresentatrice Chantal Janzen uit Tegelen won de Zilveren Televizier-Ster.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tv-wereld in de ban van Televiziergala
Victor Reinier zingt toespraak bij winst Televizier-Ring
Flikken Maastricht facebook
Nieuwe seizoen Flikken Maastricht vanaf 28 augustus op tv
Flikken Maastricht krijgt spin-off in Rotterdam
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen