Overslaan en naar de inhoud gaan

Flikken Maastricht verliest naamgever met Rutger Hauer

Geplaatst opdonderdag 25 juli 2019 - 7:10

Met de dood van Rutger Hauer is ook de naamgever van een van de hoofdrollen in Flikken Maastricht gestorven.

Rechercheur Floris Wolfs, een rol van Victor Reinier, heeft niet toevallig dezelfde voornaam als de ridder die Rutger Hauer speelde in het begin van zijn carrière.

Ridderheld
"Ik wilde één keer in m'n leven Floris spelen, daarom heeft Wolfs ‘Floris’ als voornaam. Met de echte Floris groeide ik op als kind. Dank Rutger Hauer voor de mooiste ridderheld ooit gespeeld op de Nederlandse tv. Althans, dat vind ik. #hauer", deelde Reinier woensdag op Twitter.

Blade Runner
Rutger Hauer overleed op 75-jarige leeftijd. De Fries brak in 1969 door als Floris in de gelijknamige televisieserie, waarvan twaalf afleveringen werden gemaakt. Na films als Turks Fruit, Keetje Tippel, Soldaat van Oranje en Spetters maakte hij met rollen in films als Blade Runner en Blind Fury de overstap naar Hollywood.

Victor Reinier begon eind jaren tachtig als acteur in series als Spijkerhoek en Baantjer. Inmiddels speelt hij al twaalf jaar in Flikken Maastricht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen