Overslaan en naar de inhoud gaan

Flikken Maastricht verliest naamgever met Rutger Hauer

Geplaatst opdonderdag 25 juli 2019 - 7:10

Met de dood van Rutger Hauer is ook de naamgever van een van de hoofdrollen in Flikken Maastricht gestorven.

Rechercheur Floris Wolfs, een rol van Victor Reinier, heeft niet toevallig dezelfde voornaam als de ridder die Rutger Hauer speelde in het begin van zijn carrière.

Ridderheld
"Ik wilde één keer in m'n leven Floris spelen, daarom heeft Wolfs ‘Floris’ als voornaam. Met de echte Floris groeide ik op als kind. Dank Rutger Hauer voor de mooiste ridderheld ooit gespeeld op de Nederlandse tv. Althans, dat vind ik. #hauer", deelde Reinier woensdag op Twitter.

Blade Runner
Rutger Hauer overleed op 75-jarige leeftijd. De Fries brak in 1969 door als Floris in de gelijknamige televisieserie, waarvan twaalf afleveringen werden gemaakt. Na films als Turks Fruit, Keetje Tippel, Soldaat van Oranje en Spetters maakte hij met rollen in films als Blade Runner en Blind Fury de overstap naar Hollywood.

Victor Reinier begon eind jaren tachtig als acteur in series als Spijkerhoek en Baantjer. Inmiddels speelt hij al twaalf jaar in Flikken Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen