Overslaan en naar de inhoud gaan

Flikken-acteur Reinier: 'Mijn liefde ligt echt in Maastricht'

Geplaatst opdinsdag 1 mei 2018 - 10:43

Hoofdrolspeler Victor Reinier hoopt dat er voor het nieuwe Flikken-seizoen vaker opnames worden gemaakt in Maastricht.

Tijdens de opnames van het twaalfde seizoen werd regelmatig uitgeweken naar andere plekken in de regio. Zo werd een deel van de serie gedraaid in België. "Dat is natuurlijk hartstikke mooi en moeten we ook blijven doen, maar ik hoop toch dat we ietsje meer in Maastricht blijven."

Te rustig
Reinier speelt in de serie rechercheur Floris Wolfs. Vanaf 5 augustus strijkt hij samen met de crew weer neer in de Limburgse hoofdstad voor de nieuwe opnames.

"Mijn liefde ligt echt in Maastricht", zegt de acteur op L1 Radio. Hij heeft wel eens overwogen om vanuit Amsterdam te verhuizen, maar hij vindt het te rustig in het zuiden. "Gelukkig heb ik het beste van twee werelden. Vanwege de serie werk ik vijf tot zes maanden per jaar in Maastricht."

Luister ook: "Mijn liefde ligt écht in Maastricht"

Afgelopen vrijdag kwam er een einde aan het twaalfde seizoen. Rechercheur Eva van Dongen (Angela Schijf) wordt in de finale-aflevering gevangen gehouden en platgespoten met heroïne. Terug in Maastricht blijkt Eva niet zonder de drugs te kunnen en neemt ze een overdosis.

In de nesten
"We werken ons als makers altijd weer diep in de nesten door een einde te verzinnen waarvan je denkt, hoe kom je hier nu weer uit", zegt Reinier daarover. Als we hem mogen geloven, wordt het vervolg verrassend. "We gaan het over een iets andere boeg gooien. Daardoor gaat het nog spannender en interessanter worden."

Lees ook: Goed nieuws voor fans: nieuw seizoen van Flikken Maastricht

Op de proef
Het geduld van de fans wordt wel nog even op de proef gesteld. Het is namelijk nog niet duidelijk wanneer het nieuwe seizoen op tv komt. Aangezien de opnames in augustus starten, zal dat nog wel zeker tot 2019 duren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen