Overslaan en naar de inhoud gaan

Flexibele entreeprijs Toverland: ticket in zomer duurder

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 11:12

Bezoekers moeten deze zomer dieper in de buidel tasten voor een dagje Toverland. Het attractiepark in Sevenum hanteert flexibele tarieven die vooral in de zomermaanden fors hoger zijn dan afgelopen jaar.

Vorig jaar betaalden bezoekers nog 33 euro aan de kassa voor een entreeticket. Komende zomer variëren de prijzen tussen de 34 en 36 euro voor een dagticket, afhankelijk van de datum.

Flexibele prijzen
Waar voorheen de entreeprijzen voor het hele seizoen hetzelfde waren, begint Toverland vanaf de start van dit zomerseizoen met flexibele prijzen. Er zijn vier verschillende tarieven. Op rustige dagen in april, mei, juni en oktober betalen bezoekers aan de kassa 29,50 of 33 euro voor een entreebewijs. In de zomermaanden is op de meeste dagen een gouden- of platina-ticket nodig, die 34 of 36 euro kosten.

entreeprijzen Toverland - seizoen 2020
Bron: Toverland

Korting online
Online een kaartje op datum kopen, levert wel flinke korting op. Tot een week van te voren betaal je zeven euro minder voor een kaartje. Dat betekent dat je op doordeweekse dagen in het voor- en najaar voor 22,50 euro een entreekaartje kan kopen.

Op de dag zelf is een online ticket nog twee euro goedkoper dan de entreeprijs aan de kassa.

Passend bij parkaanbod
"De nieuwe prijzen zijn gebaseerd op de openingstijden en het bijbehorende parkaanbod", legt Algemeen Directeur Jean Gelissen jr. uit. "Zo hebben bezoekers tijdens de Midzomeravonden en Halloween Nights een Platina-ticket nodig. Toverland is dan geopend van 10:00 tot 23:00 uur en er worden bovendien extra shows en entertainment ingezet."

Kindertarief
Het kindertarief wordt daarnaast uitgebreid. Voorheen gold dit gereduceerde tarief voor kinderen tot 120 centimeter. Dit is nu uitgebreid naar 140 centimeter. Ook voor kinderen gelden flexibele tarieven: aan de kassa loopt dit uiteen van 21 euro tot 25 euro. Online krijgen kinderen tot 3,50 euro korting op een ticket.

Kinderen tot 90 centimeter blijven gratis.

Wintermaanden dicht
Volgende winter gaat attractiepark Toverland voor het eerst in de geschiedenis van het park enkele weken op doordeweekse dagen volledig dicht. Van maandag 9 november tot en met vrijdag 18 december is het themapark alleen in de weekenden open.

Lees ook: Toverland in winter 2020 doordeweeks dicht

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen