Overslaan en naar de inhoud gaan

Flexibele entreeprijs Toverland: ticket in zomer duurder

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 11:12

Bezoekers moeten deze zomer dieper in de buidel tasten voor een dagje Toverland. Het attractiepark in Sevenum hanteert flexibele tarieven die vooral in de zomermaanden fors hoger zijn dan afgelopen jaar.

Vorig jaar betaalden bezoekers nog 33 euro aan de kassa voor een entreeticket. Komende zomer variëren de prijzen tussen de 34 en 36 euro voor een dagticket, afhankelijk van de datum.

Flexibele prijzen
Waar voorheen de entreeprijzen voor het hele seizoen hetzelfde waren, begint Toverland vanaf de start van dit zomerseizoen met flexibele prijzen. Er zijn vier verschillende tarieven. Op rustige dagen in april, mei, juni en oktober betalen bezoekers aan de kassa 29,50 of 33 euro voor een entreebewijs. In de zomermaanden is op de meeste dagen een gouden- of platina-ticket nodig, die 34 of 36 euro kosten.

entreeprijzen Toverland - seizoen 2020
Bron: Toverland

Korting online
Online een kaartje op datum kopen, levert wel flinke korting op. Tot een week van te voren betaal je zeven euro minder voor een kaartje. Dat betekent dat je op doordeweekse dagen in het voor- en najaar voor 22,50 euro een entreekaartje kan kopen.

Op de dag zelf is een online ticket nog twee euro goedkoper dan de entreeprijs aan de kassa.

Passend bij parkaanbod
"De nieuwe prijzen zijn gebaseerd op de openingstijden en het bijbehorende parkaanbod", legt Algemeen Directeur Jean Gelissen jr. uit. "Zo hebben bezoekers tijdens de Midzomeravonden en Halloween Nights een Platina-ticket nodig. Toverland is dan geopend van 10:00 tot 23:00 uur en er worden bovendien extra shows en entertainment ingezet."

Kindertarief
Het kindertarief wordt daarnaast uitgebreid. Voorheen gold dit gereduceerde tarief voor kinderen tot 120 centimeter. Dit is nu uitgebreid naar 140 centimeter. Ook voor kinderen gelden flexibele tarieven: aan de kassa loopt dit uiteen van 21 euro tot 25 euro. Online krijgen kinderen tot 3,50 euro korting op een ticket.

Kinderen tot 90 centimeter blijven gratis.

Wintermaanden dicht
Volgende winter gaat attractiepark Toverland voor het eerst in de geschiedenis van het park enkele weken op doordeweekse dagen volledig dicht. Van maandag 9 november tot en met vrijdag 18 december is het themapark alleen in de weekenden open.

Lees ook: Toverland in winter 2020 doordeweeks dicht

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen