Overslaan en naar de inhoud gaan

'Flessentrekker (56) besmeurt auto's met hondenpoep'

Geplaatst opwoensdag 1 april 2020 - 7:23

Een 56-jarige man uit Thorn is in de uitzending van AVROTROS Opgelicht?! dinsdagavond geconfronteerd met mogelijke flessentrekkerij.

Guido H. uit Thorn staat al jaren onder bewind zegt het programma. Volgens Opgelicht!? bestelt hij bijna iedere maand een nieuwe auto zonder te betalen. Daarnaast zou hij de voertuigen ook nog eens besmeuren met hondenpoep. Tegenover L1 ontkent Guido H. alle aantijgingen, in het AVROTROS-programma doen verschillende partijen hun verhaal.

Hondenpoep in auto
Een woordvoerder van BOVAG vertelt dat de autobrancheorganisatie in het afgelopen anderhalf jaar al vier tot vijf keer heeft gewaarschuwd voor de man uit Thorn. Guido H. gaat geraffineerd te werk, leggen verschillende partijen uit in het programma. Hij zou eerst een dure auto bestellen bij een autodealer. Daarbij wordt vaak een voorloopauto ter beschikking gesteld. En daar gaat het hem om. Omwonenden waarschuwen vervolgens autodealers als ze zien dat Guido H. weer zo'n nieuwe auto voor de deur heeft staan. De auto's komen dus wel terug, maar in erbarmelijke toestand. Een autodealer zegt in het programma dat er hondenpoep op de achterbank lag.

Kwizzele
De man speelde vorig jaar mee in de eerste aflevering van het L1-programma Kwizzele. In de quiz vertelde hij groot fan te zijn van Rowwen Hèze. Guido H. reed volgens Opgelicht?! minstens twee keer naar Oostenrijk om daar het jaarlijkse concert van de band bij te wonen. Zeker één vakantie wist hij volgens het programma gratis te regelen. In het hotel zei hij dat hij bestolen was. De hoteleigenaresse leende hem daarom geld, maar die zei dat nooit terug te hebben gekregen. Het verblijf werd vervolgens vies achtergelaten. "De stront zat zeg maar in de wc tot aan het plafond", aldus de eigenaresse.

Muizenhol in bed
Ook een hondentrimster, elektronicawinkel en meubelzaak zeggen te zijn bedonderd door de man uit Thorn. De meubelzaak in Helmond werd gedupeerd voor 11.500 euro. Ze haalden de meubels na tien dagen weer op, maar die waren toen nog verre van nieuw. "Goor, vies, hondenpis en haren. Gewoon smerig", zegt de meubeleigenaar over de status van de meubels. Het bed is in Thorn achtergebleven, want dat was compleet geruïneerd. Op foto's is te zien dat er een muizenhol in het bed is genesteld.

Geen aangifte
Guido H. werd door een cameraploeg van het programma geconfronteerd met de beschuldigingen, maar weigerde enkele toelichting. In het programma werd duidelijk dat de mensen die aan het woord kwamen nog geen aangifte hebben gedaan tegen de man. Het programma zegt gedupeerden dat wel aan te raden.

Guido H. wil vooralsnog niet reageren.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen