Overslaan en naar de inhoud gaan

Flessenactie Davy (11) voor zieke moeder ligt op koers

Geplaatst opzaterdag 26 november 2016 - 18:31

De inzamelingsactie 11-jarige Davy van Balkum uit Wellerlooi heeft tot nu toe ruim 120.000 van de 380.000 plastic flessen opgebracht.

Het geld is bedoeld om de behandeling van zijn moeder die aan MS leidt te kunnen betalen, een behandeling die in Nederland niet wordt vergoed.

Ophaalpunten
De
ophaalactie begon een maand geleden en ondertussen is hij hard op weg om het benodigde bedrag bijeen te halen. Via tientallen ophaalpunten in de hele regio verzamelt Davy de flessen. Iedereen helpt mee. En wie geen flessen heeft, doneert het statiegeld rechtstreeks.

Ook vader ziek
Het zit Davy momenteel niet mee. Onlangs is gebleken dat de alvleesklierkanker van zijn vader verder is uitgezaaid. De komende week begint voor hem de chemo. "Het is heel irritant dat zowel pappa als mamma ziek zijn, maar je kunt er niets aan doen. Ik probeer goed voor ze te zorgen en te doen wat ik kan doen", reageert Davy nuchter.

De actie van Davy loopt nog tot 23 december. Tot die tijd kan iedereen plastic flessen inleveren of een donatie doen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen