Overslaan en naar de inhoud gaan

Flessen gestolen van inzamelingsactie voor zieke moeder

Geplaatst opmaandag 21 november 2016 - 18:32

De statiegeld-actie van Davy van Balkum uit Wellerlooi om geld te verdienen voor zijn ernstig zieke moeder, heeft een nare tegenvaller gehad.

Uit een inzamelbak in het Brabantse Mill zijn namelijk zo'n 70 statiegeldflessen gestolen.

PPMS
De 11-jarige Davy wil door statiegeldflessen in te zamelen geld bij elkaar krijgen voor de behandeling van zijn moeder. Zij lijdt aan Primair Progressieve Multiple Sclerose of PPMS. In Nederland kan zij niet geholpen worden, maar in het buitenland wel. Probleem alleen is dat de kosten hiervoor kunnen oplopen tot 100.000 euro, wat niet wordt vergoed door de verzekeraar.

Lees ook: Jongen van 11 zamelt geld in voor doodzieke moeder

Succes
Davy heeft op verschillende plekken bakken neergezet waar mensen hun flessen kunnen achterlaten. Inmiddels zijn er meer dan 1000 flessen opgehaald, en zeker 20.000 euro contant.

Youtube, Maasduinen Centraal

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Actie Davy (11) levert al 57.000 euro op voor zieke moeder
380.000 lege flessen nodig voor behandeling Davy's moeder
Davy (11) haalt al 20.000 euro op voor zieke moeder
Jongen van 11 zamelt geld in voor doodzieke moeder
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen