Overslaan en naar de inhoud gaan

Fleetwood Mac in 1971: duizend pond en zelf vervoer regelen

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 15:05

Fleetwood Mac kreeg voor het optreden op Pinkpop in 1971 duizend Britse ponden, destijds omgerekend ongeveer 9000 gulden. De band moest bovendien zelf het vervoer regelen van de luchthaven naar het festivalterrein.

Dat blijkt uit archiefstukken van Buro Pinkpop.

Contract
In het contract uit 1971 staat het bedrag dat de Brits-Amerikaanse groep ontving voor het optreden op Pinkpop: duizend Britse ponden. Het is niet bekend hoeveel Jan Smeets anno 2019 moet betalen om de band op zijn festival te laten optreden, maar het is ongetwijfeld een veelvoud van het bedrag. De bedragen die festivalorganisatoren betalen aan topbands worden nooit openbaar gemaakt. Volgens kenners gaat het om een bedrag van minstens 1 miljoen euro of hoger.

Lees ook: Jan Smeets: 'Kan me niks van Fleetwood Mac herinneren'

Beelden van het optreden van Fleetwood Mac op Pinkpop in 1971

Geleen
Fleetwood Mac is de eerste grote naam van de volgende editie van Pinkpop. Toen de band de eerste keer optrad op het festival vond Pinkpop nog plaats op het Sportpark Burgemeester Damen in Geleen. De datum van het festival was 31 mei 1971. Het was de tweede editie van Pinkpop en er waren ongeveer 16.000 bezoekers.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen