Overslaan en naar de inhoud gaan

Fleetwood Mac in 1971: duizend pond en zelf vervoer regelen

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 15:05

Fleetwood Mac kreeg voor het optreden op Pinkpop in 1971 duizend Britse ponden, destijds omgerekend ongeveer 9000 gulden. De band moest bovendien zelf het vervoer regelen van de luchthaven naar het festivalterrein.

Dat blijkt uit archiefstukken van Buro Pinkpop.

Contract
In het contract uit 1971 staat het bedrag dat de Brits-Amerikaanse groep ontving voor het optreden op Pinkpop: duizend Britse ponden. Het is niet bekend hoeveel Jan Smeets anno 2019 moet betalen om de band op zijn festival te laten optreden, maar het is ongetwijfeld een veelvoud van het bedrag. De bedragen die festivalorganisatoren betalen aan topbands worden nooit openbaar gemaakt. Volgens kenners gaat het om een bedrag van minstens 1 miljoen euro of hoger.

Lees ook: Jan Smeets: 'Kan me niks van Fleetwood Mac herinneren'

Beelden van het optreden van Fleetwood Mac op Pinkpop in 1971

Geleen
Fleetwood Mac is de eerste grote naam van de volgende editie van Pinkpop. Toen de band de eerste keer optrad op het festival vond Pinkpop nog plaats op het Sportpark Burgemeester Damen in Geleen. De datum van het festival was 31 mei 1971. Het was de tweede editie van Pinkpop en er waren ongeveer 16.000 bezoekers.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen