Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fleetwood Mac in 1971: duizend pond en zelf vervoer regelen

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 15:05

Fleetwood Mac kreeg voor het optreden op Pinkpop in 1971 duizend Britse ponden, destijds omgerekend ongeveer 9000 gulden. De band moest bovendien zelf het vervoer regelen van de luchthaven naar het festivalterrein.

Dat blijkt uit archiefstukken van Buro Pinkpop.

Contract
In het contract uit 1971 staat het bedrag dat de Brits-Amerikaanse groep ontving voor het optreden op Pinkpop: duizend Britse ponden. Het is niet bekend hoeveel Jan Smeets anno 2019 moet betalen om de band op zijn festival te laten optreden, maar het is ongetwijfeld een veelvoud van het bedrag. De bedragen die festivalorganisatoren betalen aan topbands worden nooit openbaar gemaakt. Volgens kenners gaat het om een bedrag van minstens 1 miljoen euro of hoger.

Lees ook: Jan Smeets: 'Kan me niks van Fleetwood Mac herinneren'

Beelden van het optreden van Fleetwood Mac op Pinkpop in 1971

Geleen
Fleetwood Mac is de eerste grote naam van de volgende editie van Pinkpop. Toen de band de eerste keer optrad op het festival vond Pinkpop nog plaats op het Sportpark Burgemeester Damen in Geleen. De datum van het festival was 31 mei 1971. Het was de tweede editie van Pinkpop en er waren ongeveer 16.000 bezoekers.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen