Overslaan en naar de inhoud gaan

Fleetwood Mac in 1971: duizend pond en zelf vervoer regelen

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 15:05

Fleetwood Mac kreeg voor het optreden op Pinkpop in 1971 duizend Britse ponden, destijds omgerekend ongeveer 9000 gulden. De band moest bovendien zelf het vervoer regelen van de luchthaven naar het festivalterrein.

Dat blijkt uit archiefstukken van Buro Pinkpop.

Contract
In het contract uit 1971 staat het bedrag dat de Brits-Amerikaanse groep ontving voor het optreden op Pinkpop: duizend Britse ponden. Het is niet bekend hoeveel Jan Smeets anno 2019 moet betalen om de band op zijn festival te laten optreden, maar het is ongetwijfeld een veelvoud van het bedrag. De bedragen die festivalorganisatoren betalen aan topbands worden nooit openbaar gemaakt. Volgens kenners gaat het om een bedrag van minstens 1 miljoen euro of hoger.

Lees ook: Jan Smeets: 'Kan me niks van Fleetwood Mac herinneren'

Beelden van het optreden van Fleetwood Mac op Pinkpop in 1971

Geleen
Fleetwood Mac is de eerste grote naam van de volgende editie van Pinkpop. Toen de band de eerste keer optrad op het festival vond Pinkpop nog plaats op het Sportpark Burgemeester Damen in Geleen. De datum van het festival was 31 mei 1971. Het was de tweede editie van Pinkpop en er waren ongeveer 16.000 bezoekers.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen