Overslaan en naar de inhoud gaan

Flats Venlo-Noord op nominatie voor sloop

Geplaatst opdinsdag 31 oktober 2017 - 11:05

Woningcorporatie Woonwenz en het gemeentebestuur van Venlo hebben grootse plannen voor een herstructurering van Venlo-Noord.

De beide partijen willen daar flats en winkelruimtes vervangen door sociale huurwoningen.

Ondermaats
De woningcorporatie deed onderzoek naar het energieverbruik, de marktpositie en leefbaarheid van de 60 jaar oude portiekflats in het gebied dat ook wel de Sint Teuniswijk wordt genoemd. Ook vroeg het de bewoners en ondernemers ter plaatse naar hun mening. Men werd het erover eens dat de flats 'ondermaats presteerden' en dat slopen de beste optie is.

126 portiekflats
Het gaat om 126 verouderde portiekflats en twaalf winkelruimtes. De woningcorporatie en het college willen in plaats daarvan 54 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen gaan bouwen. Het gaat om het gebied tussen de Bisschop Hoensbroeckstraat, Veldenseweg en de Hogeweg.

Gemeenteraad
De gemeenteraad moet nog instemmen met de plannen. De raad vergadert eind november over het project. Mochten de plannen worden doorgezet, dan zal er voor de huidige bewoners van het gebied vervangende woonruimte worden gezocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen