Overslaan en naar de inhoud gaan

Flats Venlo-Noord op nominatie voor sloop

Geplaatst opdinsdag 31 oktober 2017 - 11:05

Woningcorporatie Woonwenz en het gemeentebestuur van Venlo hebben grootse plannen voor een herstructurering van Venlo-Noord.

De beide partijen willen daar flats en winkelruimtes vervangen door sociale huurwoningen.

Ondermaats
De woningcorporatie deed onderzoek naar het energieverbruik, de marktpositie en leefbaarheid van de 60 jaar oude portiekflats in het gebied dat ook wel de Sint Teuniswijk wordt genoemd. Ook vroeg het de bewoners en ondernemers ter plaatse naar hun mening. Men werd het erover eens dat de flats 'ondermaats presteerden' en dat slopen de beste optie is.

126 portiekflats
Het gaat om 126 verouderde portiekflats en twaalf winkelruimtes. De woningcorporatie en het college willen in plaats daarvan 54 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen gaan bouwen. Het gaat om het gebied tussen de Bisschop Hoensbroeckstraat, Veldenseweg en de Hogeweg.

Gemeenteraad
De gemeenteraad moet nog instemmen met de plannen. De raad vergadert eind november over het project. Mochten de plannen worden doorgezet, dan zal er voor de huidige bewoners van het gebied vervangende woonruimte worden gezocht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen