Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Flats Kerkrade zo lek als een zeef

Geplaatst opzaterdag 22 november 2014 - 8:34

De flats boven de Orlandopassage in Kerkrade zijn zo lek als een zeef. Met name bij de appartementen op de hoek sijpelt voortdurend water naar binnen.

De huurdersbelangenvereniging is het onderhand zat. "Wij worden voortdurend van het kastje naar de muur gestuurd", zegt woordvoerder Agnes Pelzer. "De verhuurder verwijst ons naar de eigenaar, maar de eigenaar kaatst de bal terug naar de verhuurder. En ondertussen zitten de bewoners met de ellende."

Acties
De bewonerscommissie dreigt met acties als eigenaar Nieuwe Borg of verhuurder Meander Wonen de zaak niet grondig aanpakken. "De bewoners houden zich koest", zegt Pelzer. "Zij zijn bang dat ze hun woning kwijtraken als ze lastig worden. Maar er zal iets moeten gebeuren: door al dat vocht in huis worden mensen ziek."

Meander Wonen
Verhuurder Meander Wonen erkent de vochtproblemen in de flats aan het Kloosterraderplein. Technisch is dat probleem op te lossen, zegt woordvoerder Ad Vermeeren: "Alles is te verhelpen. Ook dit probleem. Je zult de buitengevels moeten aanpakken, zodat het regenwater daar niet meer doorheen kan druppelen."

Meander is echter alleen de verhuurder van de flats, benadrukt Vermeeren. De problemen met dat vocht moeten opgelost worden door de eigenaar van het complex, projectontwikkelaar Vestum Invest in Roosteren.

Vestum Invest
Volgens Eugène Konings van Vestum Invest heeft Meander Wonen het probleem aan de orde gesteld. Beide partijen overleggen over mogelijke oplossingen, aldus Konings.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nep-medewerker waterleiding opgepakt in Grathem
Woning Sociale Woning Huis
ZOwonen moet zorgen voor meer woningen voor vluchtelingen
Vrachtwagen A2 was geladen met gevaarlijke stof
A2 weer open na ongeval met gevaarlijke stof
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen