Overslaan en naar de inhoud gaan

Flats Kerkrade zo lek als een zeef

Geplaatst opzaterdag 22 november 2014 - 8:34

De flats boven de Orlandopassage in Kerkrade zijn zo lek als een zeef. Met name bij de appartementen op de hoek sijpelt voortdurend water naar binnen.

De huurdersbelangenvereniging is het onderhand zat. "Wij worden voortdurend van het kastje naar de muur gestuurd", zegt woordvoerder Agnes Pelzer. "De verhuurder verwijst ons naar de eigenaar, maar de eigenaar kaatst de bal terug naar de verhuurder. En ondertussen zitten de bewoners met de ellende."

Acties
De bewonerscommissie dreigt met acties als eigenaar Nieuwe Borg of verhuurder Meander Wonen de zaak niet grondig aanpakken. "De bewoners houden zich koest", zegt Pelzer. "Zij zijn bang dat ze hun woning kwijtraken als ze lastig worden. Maar er zal iets moeten gebeuren: door al dat vocht in huis worden mensen ziek."

Meander Wonen
Verhuurder Meander Wonen erkent de vochtproblemen in de flats aan het Kloosterraderplein. Technisch is dat probleem op te lossen, zegt woordvoerder Ad Vermeeren: "Alles is te verhelpen. Ook dit probleem. Je zult de buitengevels moeten aanpakken, zodat het regenwater daar niet meer doorheen kan druppelen."

Meander is echter alleen de verhuurder van de flats, benadrukt Vermeeren. De problemen met dat vocht moeten opgelost worden door de eigenaar van het complex, projectontwikkelaar Vestum Invest in Roosteren.

Vestum Invest
Volgens Eugène Konings van Vestum Invest heeft Meander Wonen het probleem aan de orde gesteld. Beide partijen overleggen over mogelijke oplossingen, aldus Konings.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nep-medewerker waterleiding opgepakt in Grathem
Woning Sociale Woning Huis
ZOwonen moet zorgen voor meer woningen voor vluchtelingen
Vrachtwagen A2 was geladen met gevaarlijke stof
A2 weer open na ongeval met gevaarlijke stof
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen