Overslaan en naar de inhoud gaan

Flatbrand Roermond begon in bank in berging

Geplaatst opmaandag 7 september 2015 - 19:27

De brand die vrijdagavond in een berging van een flat aan de Olieslagerstraat in Roermond woedde, is begonnen in de bank die in de berging stond.

Hoe de bank vlam heeft kunnen vatten, wordt waarschijnlijk dinsdag bekend.

Traliedeur
Wonen Zuid, eigenaar van het flatgebouw, heeft een extern bureau opdracht gegeven onderzoek te doen naar de traliedeur bij de brandtrap die aan de buitenkant was afgesloten met een hangslot. Volgens een woordvoerder moet het onderzoek duidelijk maken wie de ijzeren deur afgesloten heeft en waarom.

Lees ook: Brandtrap van brandend flatgebouw Roermond was afgesloten

"Je ziet wel eens dat het gebeurt om indringers, zoals drugsgebruikers die kelderboxen opzoeken, tegen te houden." Of de bewoners het slot erop hebben gehangen of dat iemand van de woningvereniging dat heeft gedaan, is niet duidelijk. Daarnaast moet het onderzoek aan het licht brengen in hoeverre het toegestaan is vluchtroutes af te sluiten als er alternatieven voorhanden zijn.

Roet- en rookschade
De brand, waarbij één dode viel die in de bewuste berging lag, heeft flink wat roet en rookschade veroorzaakt. Ruim zeventig bergingen zijn momenteel een puinhoop. Bewoners mogen er voorlopig niet en kunnen dus ook niet bij fietsen, scooters en scootmobielen. Wonen Zuid, politie en slachtofferhulp hielden zondag en gisteren spreekuur in de Donderie voor flatbewoners. De meeste mensen kwamen met praktische vragen; een klein aantal deed een beroep op Slachtofferhulp.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

brand, brandweer, ontruiming, roermond
Dode flatbrand Roermond door verstikking overleden
Kantoor Wonen Zuid ontruimd na brandalarm
Flinke rookpluim bij flatbrand Heerlen
Heerlen ontploffing 20-04-2015
Etage weggevaagd bij ontploffing Heerlen
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen