Overslaan en naar de inhoud gaan

Flatbrand Roermond begon in bank in berging

Geplaatst opmaandag 7 september 2015 - 19:27

De brand die vrijdagavond in een berging van een flat aan de Olieslagerstraat in Roermond woedde, is begonnen in de bank die in de berging stond.

Hoe de bank vlam heeft kunnen vatten, wordt waarschijnlijk dinsdag bekend.

Traliedeur
Wonen Zuid, eigenaar van het flatgebouw, heeft een extern bureau opdracht gegeven onderzoek te doen naar de traliedeur bij de brandtrap die aan de buitenkant was afgesloten met een hangslot. Volgens een woordvoerder moet het onderzoek duidelijk maken wie de ijzeren deur afgesloten heeft en waarom.

Lees ook: Brandtrap van brandend flatgebouw Roermond was afgesloten

"Je ziet wel eens dat het gebeurt om indringers, zoals drugsgebruikers die kelderboxen opzoeken, tegen te houden." Of de bewoners het slot erop hebben gehangen of dat iemand van de woningvereniging dat heeft gedaan, is niet duidelijk. Daarnaast moet het onderzoek aan het licht brengen in hoeverre het toegestaan is vluchtroutes af te sluiten als er alternatieven voorhanden zijn.

Roet- en rookschade
De brand, waarbij één dode viel die in de bewuste berging lag, heeft flink wat roet en rookschade veroorzaakt. Ruim zeventig bergingen zijn momenteel een puinhoop. Bewoners mogen er voorlopig niet en kunnen dus ook niet bij fietsen, scooters en scootmobielen. Wonen Zuid, politie en slachtofferhulp hielden zondag en gisteren spreekuur in de Donderie voor flatbewoners. De meeste mensen kwamen met praktische vragen; een klein aantal deed een beroep op Slachtofferhulp.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

brand, brandweer, ontruiming, roermond
Dode flatbrand Roermond door verstikking overleden
Kantoor Wonen Zuid ontruimd na brandalarm
Flinke rookpluim bij flatbrand Heerlen
Heerlen ontploffing 20-04-2015
Etage weggevaagd bij ontploffing Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen