Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Flatbrand Roermond begon in bank in berging

Geplaatst opmaandag 7 september 2015 - 19:27

De brand die vrijdagavond in een berging van een flat aan de Olieslagerstraat in Roermond woedde, is begonnen in de bank die in de berging stond.

Hoe de bank vlam heeft kunnen vatten, wordt waarschijnlijk dinsdag bekend.

Traliedeur
Wonen Zuid, eigenaar van het flatgebouw, heeft een extern bureau opdracht gegeven onderzoek te doen naar de traliedeur bij de brandtrap die aan de buitenkant was afgesloten met een hangslot. Volgens een woordvoerder moet het onderzoek duidelijk maken wie de ijzeren deur afgesloten heeft en waarom.

Lees ook: Brandtrap van brandend flatgebouw Roermond was afgesloten

"Je ziet wel eens dat het gebeurt om indringers, zoals drugsgebruikers die kelderboxen opzoeken, tegen te houden." Of de bewoners het slot erop hebben gehangen of dat iemand van de woningvereniging dat heeft gedaan, is niet duidelijk. Daarnaast moet het onderzoek aan het licht brengen in hoeverre het toegestaan is vluchtroutes af te sluiten als er alternatieven voorhanden zijn.

Roet- en rookschade
De brand, waarbij één dode viel die in de bewuste berging lag, heeft flink wat roet en rookschade veroorzaakt. Ruim zeventig bergingen zijn momenteel een puinhoop. Bewoners mogen er voorlopig niet en kunnen dus ook niet bij fietsen, scooters en scootmobielen. Wonen Zuid, politie en slachtofferhulp hielden zondag en gisteren spreekuur in de Donderie voor flatbewoners. De meeste mensen kwamen met praktische vragen; een klein aantal deed een beroep op Slachtofferhulp.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

brand, brandweer, ontruiming, roermond
Dode flatbrand Roermond door verstikking overleden
Kantoor Wonen Zuid ontruimd na brandalarm
Flinke rookpluim bij flatbrand Heerlen
Heerlen ontploffing 20-04-2015
Etage weggevaagd bij ontploffing Heerlen
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen