Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Flatbewoners nog niet naar huis na explosie Venlo

Geplaatst opzondag 11 februari 2018 - 18:57

De bewoners van de flat in Venlo, waar zondagmiddag een explosie was, kunnen nog niet allemaal naar huis.

De ontploffing was in een flatwoning op de vierde etage van het complex aan de Harry Meijerstraat. De bewoner van het appartement was op het moment van de explosie alleen thuis. Hij is zwaargewond naar het brandwondencentrum in Aken gebracht.

Opgevangen
Vanwege de explosie werden 35 appartementen ontruimd. De bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een flatgebouw in de buurt. "De verwachting is dat de bewoners van de eerste, tweede en derde etage weer redelijk snel naar huis kunnen", zegt een woordvoerder van de brandweer. De bewoners van de vierde en vijfde etage moeten mogelijk langer wachten.

Lees ook: Explosie in flatwoning Venlo, bewoner raakt zwaargewond

Onbewoonbaar
Het appartement waar de explosie was, is zeer zwaar beschadigd en onbewoonbaar. Enkele omliggende appartementen hebben rook- en waterschade opgelopen, zegt de brandweer.

De oorzaak van de explosie wordt onderzocht.

Video: Rene op de Laak
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen