Overslaan en naar de inhoud gaan

Flamingo's sluit voorbereiding op competitie met winst af

Geplaatst opdinsdag 8 oktober 2019 - 22:34

De volleybalsters van Flamingo's hebben de voorbereiding op de competitie in de eredivisie met een overwinning afgesloten.

In de generale repetitie versloeg het team, dat op toerbeurt in St. Anthonis en Gennep speelt, Blau Weiß Dingden uit de tweede Bundesliga met 3-1.

Verschil maken
Trainer Harmen Bijsterbosch vond het niet de sterkste partij van zijn ploeg. "We begonnen slecht, maar hebben ons daar overheen geknokt en uiteindelijk overtuigend gewonnen. Het was een typisch doordeweekse oefenwedstrijd, maar we hebben onze kwaliteit gebruikt om het verschil te maken."

Sneller spel
Het team heeft in vergelijking met vorig jaar niet veel verandering ondergaan, maar hanteert wel een andere speelwijze. Het spel is volgens de coach sneller geworden, doordat er aanvallend minder op hoogte wordt gespeeld. Hij hoopt zich met zijn team te plaatsen voor de kampioenspoule, maar geeft aan dat er een grote middengroep is die op een plaats bij de eerste zes in de eredivisie aast.

Voor Flamingo’s begint de competitie zaterdag met de uitwedstrijd tegen Set Up ’65 in Ootmarsum. Dat team stond afgelopen seizoen in de finale om het landskampioenschap.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen