Flamingokuiken GaiaZoo

Babyboom in GaiaZoo: recordaantal flamingo's geboren

In GaiaZoo zijn dit broedseizoen meer dan zestig flamingo's geboren. Nooit eerder kropen er in een dierentuin in korte tijd zo veel flamingokuikens uit een ei.

Een jonge flamingo met grijze vedertooi en rechte snavel.
Flamingokuikens kruipen uit hun ei in Kerkraadse dierentuin

De flamingokolonie in Gaiazoo is uitgebreid met een aantal kuikens. Ook wordt er nog driftig gebroed door het roze gevogelte, waardoor er straks zo'n 30 flamingokuikens in Kerkrade te vinden zijn.

L1mburg Centraal: Thijs H. ontkent moorden

Dinsdagavond in L1mburg Centraal: Thijs H. ontkent moorden, GaiaZOO kleurt roze, SP-voorzitter Ron Meyer stapt op en meer Limburgs nieuws...

Vierhonderd flamingo's strijken neer in Kerkrade

De dierentuin in Kerkrade is een zwerm flamingo's rijker. Met 400 dieren is het de grootste groep van deze vogels in een Europese dierentuin.

Volleybal: Flamingo's onderuit, winst voor Peelpush

In de eredivisie van het vrouwenvolleybal heeft Flamingo's een nederlaag geleden, Peelpush pakte de winst.

Vrijgezelle roze flamingo woont in Limburgs natuurgebied

In Arcen woont een bijzondere eenling. Een roze vrijgezelle flamingo woont hier al jaren in het wild. Normaal leven ze in groepen, maar deze vogel houdt het prima vol in zijn eentje.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten