Overslaan en naar de inhoud gaan

Fixed Gear Crit: 'Het smaakt naar meer!'

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 22:19

Afgelopen zondag werd in Maasbracht-Beek de opening van het wielerseizoen voor jeugdwielrenners met een Fixed Gear Crit afgesloten.

Zo’n dertig renners, onder wie één vrouw, begonnen op een fiets met een vast verzet en zonder remmen aan een wedstrijd over zo’n dertig kilometer.

'Speciaal volk'
Patrick Knoben van Wielerclub Midden-Limburg vertelt dat het een tak van de wielersport is, die zich in een groeiende populariteit mag verheugen. "Het is 'speciaal volk', dat aan de Fixed Gear Crit deelneemt, durfals. Het zijn vooral mannen met baarden, tattoos, oorringertjes. Het is niet de standaard Tom Dumoulin of Mike Teunissen, die je op de fiets voorbij ziet flitsen", aldus Knoben.

Hard en trapvast
De dertig deelnemers legden de wedstrijd over zo’n dertig kilometer af met een gemiddelde snelheid van 45 kilometer. "Er was maar één valpartij en die werd veroorzaakt door een renner die vlak voor een bocht op zijn smartwatch keek om te zien wat zijn snelheid was en op het achterwiel van een andere deelnemer reed." Floris van den Broek kwam als eerste over de streep.

Patrick Knoben is enthousiast over de Fixed Gear Crit. "Het smaakt naar meer, maar we gaan eerst evalueren", zegt hij tot besluit.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen