Overslaan en naar de inhoud gaan

Fixed Gear Crit: 'Het smaakt naar meer!'

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 22:19

Afgelopen zondag werd in Maasbracht-Beek de opening van het wielerseizoen voor jeugdwielrenners met een Fixed Gear Crit afgesloten.

Zo’n dertig renners, onder wie één vrouw, begonnen op een fiets met een vast verzet en zonder remmen aan een wedstrijd over zo’n dertig kilometer.

'Speciaal volk'
Patrick Knoben van Wielerclub Midden-Limburg vertelt dat het een tak van de wielersport is, die zich in een groeiende populariteit mag verheugen. "Het is 'speciaal volk', dat aan de Fixed Gear Crit deelneemt, durfals. Het zijn vooral mannen met baarden, tattoos, oorringertjes. Het is niet de standaard Tom Dumoulin of Mike Teunissen, die je op de fiets voorbij ziet flitsen", aldus Knoben.

Hard en trapvast
De dertig deelnemers legden de wedstrijd over zo’n dertig kilometer af met een gemiddelde snelheid van 45 kilometer. "Er was maar één valpartij en die werd veroorzaakt door een renner die vlak voor een bocht op zijn smartwatch keek om te zien wat zijn snelheid was en op het achterwiel van een andere deelnemer reed." Floris van den Broek kwam als eerste over de streep.

Patrick Knoben is enthousiast over de Fixed Gear Crit. "Het smaakt naar meer, maar we gaan eerst evalueren", zegt hij tot besluit.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen