Overslaan en naar de inhoud gaan

Fixed Gear Crit: 'Het smaakt naar meer!'

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 22:19

Afgelopen zondag werd in Maasbracht-Beek de opening van het wielerseizoen voor jeugdwielrenners met een Fixed Gear Crit afgesloten.

Zo’n dertig renners, onder wie één vrouw, begonnen op een fiets met een vast verzet en zonder remmen aan een wedstrijd over zo’n dertig kilometer.

'Speciaal volk'
Patrick Knoben van Wielerclub Midden-Limburg vertelt dat het een tak van de wielersport is, die zich in een groeiende populariteit mag verheugen. "Het is 'speciaal volk', dat aan de Fixed Gear Crit deelneemt, durfals. Het zijn vooral mannen met baarden, tattoos, oorringertjes. Het is niet de standaard Tom Dumoulin of Mike Teunissen, die je op de fiets voorbij ziet flitsen", aldus Knoben.

Hard en trapvast
De dertig deelnemers legden de wedstrijd over zo’n dertig kilometer af met een gemiddelde snelheid van 45 kilometer. "Er was maar één valpartij en die werd veroorzaakt door een renner die vlak voor een bocht op zijn smartwatch keek om te zien wat zijn snelheid was en op het achterwiel van een andere deelnemer reed." Floris van den Broek kwam als eerste over de streep.

Patrick Knoben is enthousiast over de Fixed Gear Crit. "Het smaakt naar meer, maar we gaan eerst evalueren", zegt hij tot besluit.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen