Overslaan en naar de inhoud gaan

Fitte Oranjeleeuwinnen willen doorstoten naar kwartfinale

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 7:32

De Oranjeleeuwinnen, met Lieke Martens (Nieuw-Bergen) en Dominique Bloodworth-Janssen (Horst aan de Maas) in de gelederen, willen dinsdagavond in Rennes doorstoten naar de kwartfinales van het WK.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman moet dan wel afrekenen met Japan, de wereldkampioen van 2011 en de verliezend WK-finalist van 2015.

Voetbalgrootmacht
Vier jaar geleden bij het debuut op de mondiale eindronde in Canada trof Oranje de Japanse vrouwen ook in de achtste finales, toen werd het 2-1 voor het land dat een voetbalgrootmacht is bij de vrouwen.

Kampioen van Azië
De voetbalsters van Wiegman wonnen in de groepsfase al hun wedstrijden, van Nieuw-Zeeland (1-0), Kameroen (3-1) en Canada (2-1). Japan eindigde met vier punten als tweede in de poule achter Engeland. De kampioen van Azië wist in drie duels slechts twee doelpunten te maken.

Fitte selectie
Wiegman beschikt over een volledig fitte selectie. Verdedigster Stefanie van der Gragt is na knieklachten weer inzetbaar. De wedstrijd in het Roazhon Park begint om 21.00 uur en is de laatste van de acht duels in de achtste finales van het WK. Bij winst op Japan speelt Oranje zaterdag in Valenciennes in de kwartfinales tegen Italië of China.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen