Overslaan en naar de inhoud gaan

Fitte Oranjeleeuwinnen willen doorstoten naar kwartfinale

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 7:32

De Oranjeleeuwinnen, met Lieke Martens (Nieuw-Bergen) en Dominique Bloodworth-Janssen (Horst aan de Maas) in de gelederen, willen dinsdagavond in Rennes doorstoten naar de kwartfinales van het WK.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman moet dan wel afrekenen met Japan, de wereldkampioen van 2011 en de verliezend WK-finalist van 2015.

Voetbalgrootmacht
Vier jaar geleden bij het debuut op de mondiale eindronde in Canada trof Oranje de Japanse vrouwen ook in de achtste finales, toen werd het 2-1 voor het land dat een voetbalgrootmacht is bij de vrouwen.

Kampioen van Azië
De voetbalsters van Wiegman wonnen in de groepsfase al hun wedstrijden, van Nieuw-Zeeland (1-0), Kameroen (3-1) en Canada (2-1). Japan eindigde met vier punten als tweede in de poule achter Engeland. De kampioen van Azië wist in drie duels slechts twee doelpunten te maken.

Fitte selectie
Wiegman beschikt over een volledig fitte selectie. Verdedigster Stefanie van der Gragt is na knieklachten weer inzetbaar. De wedstrijd in het Roazhon Park begint om 21.00 uur en is de laatste van de acht duels in de achtste finales van het WK. Bij winst op Japan speelt Oranje zaterdag in Valenciennes in de kwartfinales tegen Italië of China.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen