Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fitte Oranjeleeuwinnen willen doorstoten naar kwartfinale

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 7:32

De Oranjeleeuwinnen, met Lieke Martens (Nieuw-Bergen) en Dominique Bloodworth-Janssen (Horst aan de Maas) in de gelederen, willen dinsdagavond in Rennes doorstoten naar de kwartfinales van het WK.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman moet dan wel afrekenen met Japan, de wereldkampioen van 2011 en de verliezend WK-finalist van 2015.

Voetbalgrootmacht
Vier jaar geleden bij het debuut op de mondiale eindronde in Canada trof Oranje de Japanse vrouwen ook in de achtste finales, toen werd het 2-1 voor het land dat een voetbalgrootmacht is bij de vrouwen.

Kampioen van Azië
De voetbalsters van Wiegman wonnen in de groepsfase al hun wedstrijden, van Nieuw-Zeeland (1-0), Kameroen (3-1) en Canada (2-1). Japan eindigde met vier punten als tweede in de poule achter Engeland. De kampioen van Azië wist in drie duels slechts twee doelpunten te maken.

Fitte selectie
Wiegman beschikt over een volledig fitte selectie. Verdedigster Stefanie van der Gragt is na knieklachten weer inzetbaar. De wedstrijd in het Roazhon Park begint om 21.00 uur en is de laatste van de acht duels in de achtste finales van het WK. Bij winst op Japan speelt Oranje zaterdag in Valenciennes in de kwartfinales tegen Italië of China.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen