Overslaan en naar de inhoud gaan

Fit de coronacrisis door met L1mburg in Beweging

Geplaatst opmaandag 23 maart 2020 - 13:08

L1 begint dinsdag met een nieuw dagelijks tv-programma: L1mburg in Beweging. Zes weken lang kunnen mensen thuis iedere dag vanuit de huiskamer meedoen aan de trainingen.

De lessen worden gegeven door fysiotherapeut Erik Eurelings uit Schimmert. Hij geeft in een half uur tips om thuis gezond te bewegen. Het programma is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van de Limburgers achteruit gaat, nu veel mensen door de coronacrisis thuis blijven.

L1

Immuunsysteem
De oefeningen zijn gemakkelijk te volgen en bedoeld voor beginners, ouderen maar ook voor jongeren zegt Eurelings. "Je kunt in je eentje meedoen maar ook bijvoorbeeld met het gezin. Bij iedere oefening tonen we varianten zodat verschillende doelgroepen mee kunnen doen." Eurelings doet het niet alleen. Hij krijgt hulp van neurowetenschapper Björn Crüts. "Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat een geoefend lichaam ervoor zorgt dat het immuunsysteem beter zijn werk kan doen om infecties het hoofd te bieden."

Zes weken
Het programma duurt zes weken en dat is niet toevallig gekozen. "Onderzoek toont ook aan dat het menselijk lichaam na zes weken het optimale effect heeft bereikt van de oefeningen. Na die zes weken is het tijd om op een andere manier te gaan oefenen om vorderingen te kunnen maken."

Uitzendtijden
L1 zendt het programma iedere dag uit om 10.00 en 14.30 uur op TV en online. "We zijn natuurlijk een nieuwsorganisatie", zegt Benny Brauns van L1. "Maar we willen ook midden in de Limburgse maatschappij staan in deze crisistijd. We hopen met dit programma Limburgers in beweging te krijgen. Daarnaast is het een mooi middel om de extra vrije tijd op een aangename en vooral nuttige manier te besteden.

L1mburg in Beweging op L1-TV: vanaf dinsdag iedere dag om 10.00 en 14.30 uur

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen