Overslaan en naar de inhoud gaan

Fit de coronacrisis door met L1mburg in Beweging

Geplaatst opmaandag 23 maart 2020 - 13:08

L1 begint dinsdag met een nieuw dagelijks tv-programma: L1mburg in Beweging. Zes weken lang kunnen mensen thuis iedere dag vanuit de huiskamer meedoen aan de trainingen.

De lessen worden gegeven door fysiotherapeut Erik Eurelings uit Schimmert. Hij geeft in een half uur tips om thuis gezond te bewegen. Het programma is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van de Limburgers achteruit gaat, nu veel mensen door de coronacrisis thuis blijven.

L1

Immuunsysteem
De oefeningen zijn gemakkelijk te volgen en bedoeld voor beginners, ouderen maar ook voor jongeren zegt Eurelings. "Je kunt in je eentje meedoen maar ook bijvoorbeeld met het gezin. Bij iedere oefening tonen we varianten zodat verschillende doelgroepen mee kunnen doen." Eurelings doet het niet alleen. Hij krijgt hulp van neurowetenschapper Björn Crüts. "Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat een geoefend lichaam ervoor zorgt dat het immuunsysteem beter zijn werk kan doen om infecties het hoofd te bieden."

Zes weken
Het programma duurt zes weken en dat is niet toevallig gekozen. "Onderzoek toont ook aan dat het menselijk lichaam na zes weken het optimale effect heeft bereikt van de oefeningen. Na die zes weken is het tijd om op een andere manier te gaan oefenen om vorderingen te kunnen maken."

Uitzendtijden
L1 zendt het programma iedere dag uit om 10.00 en 14.30 uur op TV en online. "We zijn natuurlijk een nieuwsorganisatie", zegt Benny Brauns van L1. "Maar we willen ook midden in de Limburgse maatschappij staan in deze crisistijd. We hopen met dit programma Limburgers in beweging te krijgen. Daarnaast is het een mooi middel om de extra vrije tijd op een aangename en vooral nuttige manier te besteden.

L1mburg in Beweging op L1-TV: vanaf dinsdag iedere dag om 10.00 en 14.30 uur

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen