Overslaan en naar de inhoud gaan

Fiscaal adviseur in Stein verdacht van fraude

Geplaatst opdinsdag 21 maart 2017 - 10:23

De Belastingdienst verdenkt een fiscaal adviseur uit Stein van fraude met aftrekposten.

De FIOD doorzocht de afgelopen twee weken kantoren en woningen op zeven plaatsen in Nederland, waaronder één in Limburg, in Stein.

Vijf arrestaties
Daarbij werden vijf mensen gearresteerd. Of er ook in Stein iemand is aangehouden, is niet bekendgemaakt. Alle gevallen staan op zichzelf. De FIOD is met een speciale actie bezig om fraude door adviesbureaus aan te pakken.

De adviseurs zouden in totaal voor 2,7 miljoen euro hebben gefraudeerd. De verdenking is dat ze ten onrechte aftrekposten, zoals ziektekosten en giften, hebben opgevoerd in aangiften van klanten. In sommige gevallen is gebruikgemaakt van vervalste stukken.

Computers
Bij de acties nam de FIOD onder meer computers en administratie mee. Verder is beslag gelegd op bankrekeningen, auto’s, huizen en contant geld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tegelenaar verdacht van witwasserij, beslag op panden
Eén aanhouding bij FIOD-inval in Margraten
Maastrichtenaar opgepakt voor miljoenenfraude
Vos Investments: verdenking directeur ongefundeerd
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen