Overslaan en naar de inhoud gaan

Fipronilcrisis: 'NVWA moet voedselveiligheid prioriteit geven'

Geplaatst opmaandag 25 juni 2018 - 13:48

De veiligheid van ons eten 'moet nu eindelijk echt de hoogste prioriteit krijgen'. Dat zegt de voedselwaakhond Foodwatch.

De organisatie wil onder meer dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die het eten controleert, wordt losgekoppeld van het ministerie van Landbouw. "Anders is het wachten op het volgende voedselschandaal."

'Belangrijk signaal'
Foodwatch reageert op de conclusies van een onderzoek naar de fipronil-crisis van vorig jaar. De onderzoekscommissie laat maandag weten dat onder meer de voedselveiligheid te weinig aandacht krijgt bij de NVWA. De conclusies zijn volgens foodwatch "een erg belangrijk signaal, waar politiek Den Haag direct mee aan de slag moet''.

Meldpunt
Het rapport van de commissie-Sorgdrager had eind 2017 klaar moeten zijn, maar de commissie zei meer tijd nodig te hebben. Eigen onderzoek van de pluimveeboeren wees inmiddels uit dat de communicatie tussen NVWA en de sector een stuk beter kan en moet. De sector bepleit ook een nieuw meldpunt voor misstanden, meer controles en een beter keurmerk. De NVWA moet de boeren voortaan eerder en beter inlichten bij wantoestanden, vinden zij.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen