Overslaan en naar de inhoud gaan

Fipronilcrisis: 'NVWA moet voedselveiligheid prioriteit geven'

Geplaatst opmaandag 25 juni 2018 - 13:48

De veiligheid van ons eten 'moet nu eindelijk echt de hoogste prioriteit krijgen'. Dat zegt de voedselwaakhond Foodwatch.

De organisatie wil onder meer dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die het eten controleert, wordt losgekoppeld van het ministerie van Landbouw. "Anders is het wachten op het volgende voedselschandaal."

'Belangrijk signaal'
Foodwatch reageert op de conclusies van een onderzoek naar de fipronil-crisis van vorig jaar. De onderzoekscommissie laat maandag weten dat onder meer de voedselveiligheid te weinig aandacht krijgt bij de NVWA. De conclusies zijn volgens foodwatch "een erg belangrijk signaal, waar politiek Den Haag direct mee aan de slag moet''.

Meldpunt
Het rapport van de commissie-Sorgdrager had eind 2017 klaar moeten zijn, maar de commissie zei meer tijd nodig te hebben. Eigen onderzoek van de pluimveeboeren wees inmiddels uit dat de communicatie tussen NVWA en de sector een stuk beter kan en moet. De sector bepleit ook een nieuw meldpunt voor misstanden, meer controles en een beter keurmerk. De NVWA moet de boeren voortaan eerder en beter inlichten bij wantoestanden, vinden zij.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen