Overslaan en naar de inhoud gaan

Fiorenza aan de haal met prestigieuze Jo Erens-Priès

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 22:45

Zangeres Fiorenza Ruijters heeft zaterdagavond tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed de Jo Erens-priès in ontvangst mogen nemen.

De zangeres uit Valkenburg is door het dolle heen. "Wat een eer", schrijft ze op Facebook.

Promotie
De Nacht van 't Limburgse Leed is bedoeld ter promotie van de dialectmuziek en wordt elk jaar gehouden in Venlo. Een aantal jaren werd het evenement ook uitgebreid naar andere Limburgse steden, maar dat was geen lang leven beschoren.

Lees ook: Bestuur LVK zoekt gaatje voor Fiorenza

Fabrizio en Lex Uiting
De organisatie riep vorig jaar specifiek jonge artiesten op om mee te doen. Iets waar de 18-jarige Fiorenza naar geluisterd heeft. Haar liedje 'Drie daag oet de plaat' werd in 2018 dertiende in de LVK-finale. De vasteloavendszangeres volgt de Susterse zanger Harold K. op, die in 2018 won. Haar naam predikt nu tussen vorige winnaars van de prijs: Peter Beeker, Frans Pollux, Fabrizio, Lex Uiting en Marleen Rutten.

De prijs is vernoemd naar de roemruchte dialectzanger Jo Erens en wordt sinds 2000 uitgereikt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen