Overslaan en naar de inhoud gaan

Fiorenza aan de haal met prestigieuze Jo Erens-Priès

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 22:45

Zangeres Fiorenza Ruijters heeft zaterdagavond tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed de Jo Erens-priès in ontvangst mogen nemen.

De zangeres uit Valkenburg is door het dolle heen. "Wat een eer", schrijft ze op Facebook.

Promotie
De Nacht van 't Limburgse Leed is bedoeld ter promotie van de dialectmuziek en wordt elk jaar gehouden in Venlo. Een aantal jaren werd het evenement ook uitgebreid naar andere Limburgse steden, maar dat was geen lang leven beschoren.

Lees ook: Bestuur LVK zoekt gaatje voor Fiorenza

Fabrizio en Lex Uiting
De organisatie riep vorig jaar specifiek jonge artiesten op om mee te doen. Iets waar de 18-jarige Fiorenza naar geluisterd heeft. Haar liedje 'Drie daag oet de plaat' werd in 2018 dertiende in de LVK-finale. De vasteloavendszangeres volgt de Susterse zanger Harold K. op, die in 2018 won. Haar naam predikt nu tussen vorige winnaars van de prijs: Peter Beeker, Frans Pollux, Fabrizio, Lex Uiting en Marleen Rutten.

De prijs is vernoemd naar de roemruchte dialectzanger Jo Erens en wordt sinds 2000 uitgereikt.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen