Overslaan en naar de inhoud gaan

FIOD valt woning in Weert binnen vanwege miljoenenfraude

Geplaatst opwoensdag 7 juni 2017 - 11:51

De opsporingsdienst van de Belastingdienst (FIOD) heeft dinsdag onder meer een inval gedaan in een woning in Weert. Het huis werd doorzocht in een onderzoek naar miljoenenfraude.

De inval was onderdeel van een landelijk onderzoek waar in totaal 175 opsporingsambtenaren aan mee deden.

Doorzoekingen
Behalve in Weert werden er ook invallen gedaan in woningen in Bergen op Zoom, Roosendaal, Hilversum, Zwolle, Amsterdam en Clinge. De FIOD doorzocht ook bedrijfsadressen in Amsterdam, Hulst, Almere, Spijkenisse, Roosendaal, Hilversum en Valkenswaard. Daarnaast kreeg een vakantiewoning in Loosdrecht bezoek van de FIOD.

Bij de invallen is veel administratie in beslag genomen. Ook zijn er computers en gegevensdragers meegenomen voor onderzoek.

Btw-carrouselfraude
Het onderzoek richt zich op btw-carrouselfraude. De betrokken bedrijven factureerden tussen eind 2016 en begin 2017 voor miljoenen aan US-dollars belminuten. Ze gaven de verschuldigde omzetbelasting niet aan en droegen niks af aan de Belastingdienst. De staatskas is daardoor vermoedelijk miljoenen euro's misgelopen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastrichtenaar opgepakt voor miljoenenfraude
Vos Investments: verdenking directeur ongefundeerd
'Maastricht doet nog steeds zaken met fraudeverdachte'
Verdachte van miljoenenfraude nog twee weken vast
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen