Overslaan en naar de inhoud gaan

FIOD valt woning in Weert binnen vanwege miljoenenfraude

Geplaatst opwoensdag 7 juni 2017 - 11:51

De opsporingsdienst van de Belastingdienst (FIOD) heeft dinsdag onder meer een inval gedaan in een woning in Weert. Het huis werd doorzocht in een onderzoek naar miljoenenfraude.

De inval was onderdeel van een landelijk onderzoek waar in totaal 175 opsporingsambtenaren aan mee deden.

Doorzoekingen
Behalve in Weert werden er ook invallen gedaan in woningen in Bergen op Zoom, Roosendaal, Hilversum, Zwolle, Amsterdam en Clinge. De FIOD doorzocht ook bedrijfsadressen in Amsterdam, Hulst, Almere, Spijkenisse, Roosendaal, Hilversum en Valkenswaard. Daarnaast kreeg een vakantiewoning in Loosdrecht bezoek van de FIOD.

Bij de invallen is veel administratie in beslag genomen. Ook zijn er computers en gegevensdragers meegenomen voor onderzoek.

Btw-carrouselfraude
Het onderzoek richt zich op btw-carrouselfraude. De betrokken bedrijven factureerden tussen eind 2016 en begin 2017 voor miljoenen aan US-dollars belminuten. Ze gaven de verschuldigde omzetbelasting niet aan en droegen niks af aan de Belastingdienst. De staatskas is daardoor vermoedelijk miljoenen euro's misgelopen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sigarettenzwendel Sigarettenfabriek inval loods stramproy limburg heijmans
Sigarettenzwendel steeds groter probleem
Maastrichtenaar opgepakt voor miljoenenfraude
Vos Investments: verdenking directeur ongefundeerd
'Maastricht doet nog steeds zaken met fraudeverdachte'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen