Overslaan en naar de inhoud gaan

FIOD valt woning in Weert binnen vanwege miljoenenfraude

Geplaatst opwoensdag 7 juni 2017 - 11:51

De opsporingsdienst van de Belastingdienst (FIOD) heeft dinsdag onder meer een inval gedaan in een woning in Weert. Het huis werd doorzocht in een onderzoek naar miljoenenfraude.

De inval was onderdeel van een landelijk onderzoek waar in totaal 175 opsporingsambtenaren aan mee deden.

Doorzoekingen
Behalve in Weert werden er ook invallen gedaan in woningen in Bergen op Zoom, Roosendaal, Hilversum, Zwolle, Amsterdam en Clinge. De FIOD doorzocht ook bedrijfsadressen in Amsterdam, Hulst, Almere, Spijkenisse, Roosendaal, Hilversum en Valkenswaard. Daarnaast kreeg een vakantiewoning in Loosdrecht bezoek van de FIOD.

Bij de invallen is veel administratie in beslag genomen. Ook zijn er computers en gegevensdragers meegenomen voor onderzoek.

Btw-carrouselfraude
Het onderzoek richt zich op btw-carrouselfraude. De betrokken bedrijven factureerden tussen eind 2016 en begin 2017 voor miljoenen aan US-dollars belminuten. Ze gaven de verschuldigde omzetbelasting niet aan en droegen niks af aan de Belastingdienst. De staatskas is daardoor vermoedelijk miljoenen euro's misgelopen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastrichtenaar opgepakt voor miljoenenfraude
Vos Investments: verdenking directeur ongefundeerd
'Maastricht doet nog steeds zaken met fraudeverdachte'
Verdachte van miljoenenfraude nog twee weken vast
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen