Overslaan en naar de inhoud gaan

FIOD doorzocht huis van moeder oud-militair Theo H.

Geplaatst opvrijdag 11 december 2015 - 5:50

De uit Roermond afkomstige man die wordt verdacht van grootschalige faillissementsfraude, witwassen en wapenbezit is de 54-jarige Theo H.

H. is oud-militair, en verzekeraar. Dat melden de Limburgse kranten vrijdag.

Failliet
Een aantal jaren geleden gingen met name in Noord-Brabant enkele grote verzekeringsbedrijven, waarvan H. mede-eigenaar, was failliet. Deze assuradeurs richtten zich op verzekeringen voor militairen.

Miljoenen
Dinsdag is de woning van H's 78-jarige moeder in de wijk Tegelarijeveld in Roermond onderzocht. De FIOD verdenkt Theo H. ervan dat hij voor enkele miljoenen aan failliete boedels van een aantal assurantietussenpersonen hebben onttrokken. Schuldeisers bleven daardoor met lege handen staan.

Wapentuig
Op de zolder van het huis van zijn moeder werd dinsdag een grote hoeveelheid verboden wapentuig gevonden. Het zou andere gaan om alarmpistolen, boksbeugels, en een nep-handgranaat. Volgens een bekende van H. zou de oud-militair H. als hobby wapens hebben verzameld. De FIOD legde in het Tegelarijeveldook beslag op administratie, bankrekeningen, dure merkkleding en horloges. Theo H. woont zelf al enige tijd in Belgisch-Limburg.

Vast in België
De opsporingsdiensten hebben Theo H. niet hoeven op te pakken, omdat hij al enkele weken voor een andere zaak in de gevangenis van Hasselt in België zit. Zijn advocaat Gitte Stevens laat weten dat het onderzoek tegen haar cliënt van de Belgische justitie losstaat van de verdenking van faillissementsfraude in Nederland.

Arrestatiebevel
Waar hij in België wel van wordt verdacht wil ze niet zeggen. Haar cliënt zal, zodra de Belgische zaak is afgerond, worden uitgeleverd aan Nederland, omdat in zijn Nederlandse zaak een Europees arrestatiebevel tegen hem is uitgevaardigd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tralies gevangenis cel
Fraudeverdachte regelde overval op ex-schoonouders
Grote wapenvondst in Maasniel bij inval FIOD
Tegelenaar verdacht van witwasserij, beslag op panden
Tabak sigaretten
Meer dan half miljoen illegale sigaretten in bestelbus
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen