Overslaan en naar de inhoud gaan

FIOD doorzocht huis van moeder oud-militair Theo H.

Geplaatst opvrijdag 11 december 2015 - 5:50

De uit Roermond afkomstige man die wordt verdacht van grootschalige faillissementsfraude, witwassen en wapenbezit is de 54-jarige Theo H.

H. is oud-militair, en verzekeraar. Dat melden de Limburgse kranten vrijdag.

Failliet
Een aantal jaren geleden gingen met name in Noord-Brabant enkele grote verzekeringsbedrijven, waarvan H. mede-eigenaar, was failliet. Deze assuradeurs richtten zich op verzekeringen voor militairen.

Miljoenen
Dinsdag is de woning van H's 78-jarige moeder in de wijk Tegelarijeveld in Roermond onderzocht. De FIOD verdenkt Theo H. ervan dat hij voor enkele miljoenen aan failliete boedels van een aantal assurantietussenpersonen hebben onttrokken. Schuldeisers bleven daardoor met lege handen staan.

Wapentuig
Op de zolder van het huis van zijn moeder werd dinsdag een grote hoeveelheid verboden wapentuig gevonden. Het zou andere gaan om alarmpistolen, boksbeugels, en een nep-handgranaat. Volgens een bekende van H. zou de oud-militair H. als hobby wapens hebben verzameld. De FIOD legde in het Tegelarijeveldook beslag op administratie, bankrekeningen, dure merkkleding en horloges. Theo H. woont zelf al enige tijd in Belgisch-Limburg.

Vast in België
De opsporingsdiensten hebben Theo H. niet hoeven op te pakken, omdat hij al enkele weken voor een andere zaak in de gevangenis van Hasselt in België zit. Zijn advocaat Gitte Stevens laat weten dat het onderzoek tegen haar cliënt van de Belgische justitie losstaat van de verdenking van faillissementsfraude in Nederland.

Arrestatiebevel
Waar hij in België wel van wordt verdacht wil ze niet zeggen. Haar cliënt zal, zodra de Belgische zaak is afgerond, worden uitgeleverd aan Nederland, omdat in zijn Nederlandse zaak een Europees arrestatiebevel tegen hem is uitgevaardigd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tralies gevangenis cel
Fraudeverdachte regelde overval op ex-schoonouders
Grote wapenvondst in Maasniel bij inval FIOD
Tegelenaar verdacht van witwasserij, beslag op panden
Tabak sigaretten
Meer dan half miljoen illegale sigaretten in bestelbus
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen