Overslaan en naar de inhoud gaan

FIOD doorzocht huis van moeder oud-militair Theo H.

Geplaatst opvrijdag 11 december 2015 - 5:50

De uit Roermond afkomstige man die wordt verdacht van grootschalige faillissementsfraude, witwassen en wapenbezit is de 54-jarige Theo H.

H. is oud-militair, en verzekeraar. Dat melden de Limburgse kranten vrijdag.

Failliet
Een aantal jaren geleden gingen met name in Noord-Brabant enkele grote verzekeringsbedrijven, waarvan H. mede-eigenaar, was failliet. Deze assuradeurs richtten zich op verzekeringen voor militairen.

Miljoenen
Dinsdag is de woning van H's 78-jarige moeder in de wijk Tegelarijeveld in Roermond onderzocht. De FIOD verdenkt Theo H. ervan dat hij voor enkele miljoenen aan failliete boedels van een aantal assurantietussenpersonen hebben onttrokken. Schuldeisers bleven daardoor met lege handen staan.

Wapentuig
Op de zolder van het huis van zijn moeder werd dinsdag een grote hoeveelheid verboden wapentuig gevonden. Het zou andere gaan om alarmpistolen, boksbeugels, en een nep-handgranaat. Volgens een bekende van H. zou de oud-militair H. als hobby wapens hebben verzameld. De FIOD legde in het Tegelarijeveldook beslag op administratie, bankrekeningen, dure merkkleding en horloges. Theo H. woont zelf al enige tijd in Belgisch-Limburg.

Vast in België
De opsporingsdiensten hebben Theo H. niet hoeven op te pakken, omdat hij al enkele weken voor een andere zaak in de gevangenis van Hasselt in België zit. Zijn advocaat Gitte Stevens laat weten dat het onderzoek tegen haar cliënt van de Belgische justitie losstaat van de verdenking van faillissementsfraude in Nederland.

Arrestatiebevel
Waar hij in België wel van wordt verdacht wil ze niet zeggen. Haar cliënt zal, zodra de Belgische zaak is afgerond, worden uitgeleverd aan Nederland, omdat in zijn Nederlandse zaak een Europees arrestatiebevel tegen hem is uitgevaardigd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tralies gevangenis cel
Fraudeverdachte regelde overval op ex-schoonouders
Grote wapenvondst in Maasniel bij inval FIOD
Tegelenaar verdacht van witwasserij, beslag op panden
Politie houdt pubers in Herten onder schot om nepwapens
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen