Overslaan en naar de inhoud gaan

FIOD doorzocht huis van moeder oud-militair Theo H.

Geplaatst opvrijdag 11 december 2015 - 5:50

De uit Roermond afkomstige man die wordt verdacht van grootschalige faillissementsfraude, witwassen en wapenbezit is de 54-jarige Theo H.

H. is oud-militair, en verzekeraar. Dat melden de Limburgse kranten vrijdag.

Failliet
Een aantal jaren geleden gingen met name in Noord-Brabant enkele grote verzekeringsbedrijven, waarvan H. mede-eigenaar, was failliet. Deze assuradeurs richtten zich op verzekeringen voor militairen.

Miljoenen
Dinsdag is de woning van H's 78-jarige moeder in de wijk Tegelarijeveld in Roermond onderzocht. De FIOD verdenkt Theo H. ervan dat hij voor enkele miljoenen aan failliete boedels van een aantal assurantietussenpersonen hebben onttrokken. Schuldeisers bleven daardoor met lege handen staan.

Wapentuig
Op de zolder van het huis van zijn moeder werd dinsdag een grote hoeveelheid verboden wapentuig gevonden. Het zou andere gaan om alarmpistolen, boksbeugels, en een nep-handgranaat. Volgens een bekende van H. zou de oud-militair H. als hobby wapens hebben verzameld. De FIOD legde in het Tegelarijeveldook beslag op administratie, bankrekeningen, dure merkkleding en horloges. Theo H. woont zelf al enige tijd in Belgisch-Limburg.

Vast in België
De opsporingsdiensten hebben Theo H. niet hoeven op te pakken, omdat hij al enkele weken voor een andere zaak in de gevangenis van Hasselt in België zit. Zijn advocaat Gitte Stevens laat weten dat het onderzoek tegen haar cliënt van de Belgische justitie losstaat van de verdenking van faillissementsfraude in Nederland.

Arrestatiebevel
Waar hij in België wel van wordt verdacht wil ze niet zeggen. Haar cliënt zal, zodra de Belgische zaak is afgerond, worden uitgeleverd aan Nederland, omdat in zijn Nederlandse zaak een Europees arrestatiebevel tegen hem is uitgevaardigd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tralies gevangenis cel
Fraudeverdachte regelde overval op ex-schoonouders
Grote wapenvondst in Maasniel bij inval FIOD
Tegelenaar verdacht van witwasserij, beslag op panden
Politie houdt pubers in Herten onder schot om nepwapens
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen