Overslaan en naar de inhoud gaan

Finse topschutter stapt over naar Fortuna Sittard

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 11:05

De nieuwe spits van Fortuna Sittard luistert naar de naam Rasmus Karjalainen (23). Hij heeft een contract voor vier seizoenen getekend.

Karjalainen komt over van Kuopion Palloseura. Daar zou zijn contract aan het einde van dit kalenderjaar aflopen, waardoor hij voor een bescheiden vergoeding kon worden overgenomen.

Lees ook: Fortuna Sittard test Belgisch talent en Franse mandekker

Nooit buiten Finland
De spits is international van Finland. In acht interlands was hij eenmaal trefzeker. Tot dusver speelde hij nog nooit bij een club buiten zijn vaderland. Op het hoogste niveau in Finland, de Veikkausliiga, speelde hij 75 wedstrijden. Daarin was hij 27 keer trefzeker. In het kalenderjaar 2018 was hij het scherpst; Karjalainen scoorde toen zestien competitietreffers in 31 wedstrijden.

Lees ook: Fortuna Sittard uit op Finse spits

Makkelijk scoren
Technisch manager Sjoers Ars is tevreden dat hij de Finse spits mag verwelkomen. "Rasmus is een veelzijdige aanvaller die in de Finse competitie bewezen heeft makkelijk te kunnen scoren. Met zijn kwaliteiten voegen we de nodige aanvullende impulsen toe aan onze selectie." De aanvaller sluit overigens pas in de eerste week van juli aan bij de selectie. Hij gaat eerst op vakantie, omdat hij met Kuopion Palloseura nog midden in het seizoen zat.

Karjalainen is overigens niet de eerste Fin die Fortuna Sittard binnenhaalde deze zomer. Patrik Raitanen (18) ging hem vrijdag voor. Daarnaast hengelde de club ook de Belgische middenvelder Adnan Ugur (17) binnen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen